Uradno spletno mesto Društva za promocijo športa Slovenije     SLO  ENG
 
   
 
Naslednji dogodek: Zmagujmo z žogo - 19.9.2020
NOVICE
O NAS
SPORTFORUM EKIPA
ČLANSTVO
PRIDRUŽITE SE NAM
GOSTILI SMO
PARTNERJI / SPONZORJI
PRESS
SPONZORSTVA
GALERIJA
AKREDITIRAJTE SE
PRIREDITVE, NOČITVE
VIDEOTEKA
UGODNOSTI ČLANOV
PRETEKLI DOGODKI
MEETING POINT
KONTAKT
 
NAPOVEDNIK
Arhiv
 
   
Novice
 
SportForum "Izzivi slovenske odbojke" je za nami!
19.03.2010
 Ljubljana, 17. marec 2010- društvo SportForum Slovenija je v okviru svojih dejavnosti priredil svoj sedmi dogodek, imenovan SportForum, z naslovom "Izzivi slovenske odbojke", kjer so gostje razpravljali o stanju in položaju odbojke v Sloveniji in njeni prihodnosti.
Forum, ki je potekal v Austria Trend Hotelu v Ljubljani, je vodil športni novinar Radia Slovenije, Boštjan Reberšak, na »odru« pa je gostil odmevna imena slovenske odbojke kot so Rok Satler (slovenski odbojkar), mag. Ivanka Mihelčič (ACH Volley Bled), Mitja Koželj (OK Nova KMB Branik Maribor), Igor Dolinšek (Odbojkarska zveza Slovenije), Tjaši Artnik Knibbe (nekdanja odbojkarica, danes novinarka časnika Dnevnik) in Jadranka Jezeršek Turnes (avtorica knjige Uspešne sponzorske strategije).

Razprava je potekala več kot dve polni uri, v njej pa je »prevladovalo« mnenje sogovornikov, da so trenutno brez dvoma odbojkarji ACH Volley vlečni konj slovenske odbojke, ki bi mu morali drugi klubi in tudi Odbojkarska zveza Slovenije vsaj po pristopih pri organizaciji slediti. Ivanka Mihelčič iz družbe ACH d.d. je izpostavila predvsem pomen volonterskega dela pri organizaciji tekem Lige prvakov ter pomen in potencial njihovih športnih dogodkov, tekem v elitni Ligi prvakov, ki so prerasle v pravi športni spektakel. Na drugi strani se ni bilo mogoče izogniti kritikam nekaterih udeležencev SportForuma na račun organizacije v Odbojkarski zvezi Slovenije, ki naj bi bila ključna tudi za (ne)uspehe vseh reprezentančnih selekcij. Generalni sekretar OZS, Igor Dolinšek, je ob tem pojasnil, da že pripravljajo nekatere novosti, ki bodo kmalu prišle na dan in s katerimi naj bi tudi dvignili raven in posledično zadovoljstvo z delom krovne odbojkarske organizacije. Tjaši Artnik Knibbe je izpostavila nekatere ideje, kako zagotoviti odbojki kot športu in igralcem večjo medijsko odmevnost, ki so že od nekdaj z razliko od drugih ekipnih športov (predvsem nogomet, košarka) manj medijsko pokriti, a nič kaj manj zanimivi. Meni, da je potrebno do medijev priti z  neko zgodbo, ki ni nujno vezana le na rezultat, temveč tudi na zanimivosti, vezene tako na igralce, klube ali druge vpete v odbojkarsko sfero. Podobna slika je pri iskanju novih sponzorjev, pravi Jadranka Jezeršek Turnes. Zveza,  klub ali igralec mora poiskati vrednote in cilje, ki so skupni tako njemu kot potencialnemu sponzorju in slednjemu predstaviti zgodbo, ki ga bo pritegnila. Zato je bistveno, da si zveza in klubi poiščejo pomoč ljudi s trženjskim znanjem in kreativnimi idejami, saj je na tem področju odbojka še močno podhranjena.
V razpravi smo v SportForum Slovenija gostili še nekaj drugih uglednih imen slovenske odbojke, ki so se udeležili dogodka, pogrešali pa smo predvsem udeležbo odbojkarjev, ki na dogodku razen sogovornika Roka Satlerja niso imeli svoje »zasedbe«. Kaže, da se le-ti še premalo zavedajo, da so eden najpomembnejših členov v razvoju odbojke kot športne panoge in jih ta nujno potrebuje v bolj aktivni vlogi. In srečanje kot je bil SportForum je vsekakor lahko eden od začetnih temeljev.

 
 
   
   
 

SportForum Slovenija

Društvo za promocijo športa Slovenije

Tel: ++386 (0)51 262-407
Fax: ++386 (0)5 630-67-01
E-mail:

 
   
   


©SportForum.si   Vse pravice pridržane