Uradno spletno mesto Društva za promocijo športa Slovenije     SLO  ENG
 
   
 
Naslednji dogodek: Zmagujmo z žogo - 19.9.2020
NOVICE
O NAS
SPORTFORUM EKIPA
ČLANSTVO
PRIDRUŽITE SE NAM
GOSTILI SMO
PARTNERJI / SPONZORJI
PRESS
SPONZORSTVA
GALERIJA
AKREDITIRAJTE SE
PRIREDITVE, NOČITVE
VIDEOTEKA
UGODNOSTI ČLANOV
PRETEKLI DOGODKI
MEETING POINT
KONTAKT
 
NAPOVEDNIK
Arhiv
 
   
   
 
Za udeležence dogodka ob projektu Zmagujmo z žogo
23.08.2020
Povezava do obrazca: https://forms.gle/DHhxnyRZ74BZswTZ7 V tem obrazcu prosimo vnesite svoje podatke (podatki o otroku/mladostniku, staršu/zakonitem zastopniku...). Omenjene podatke potrebujemo zgolj in samo za pripravo seznama udeležencev dogodka, ki je nujen pri organizaciji prireditve oz. v boju proti okužbam s COVID-19.  
Z novo športno žogo bomo obdarili vse otroke!
08.08.2020
V soboto, 19. septembra 2020, se bo na Carpacciovem trgu v Kopru odvijalo sklepno dejanje projekta Zmagujmo z žogo, ki smo ga v SportForum Slovenija - Društvo za promocijo športa Slovenije pripravili skupaj z Mestno občino Koper, Centrom za socialno delo - JUŽNA PRIMORSKA ter poslovnimi partnerji. Vse otroke, ki so vodeni na Centru za socialno delo JUŽNA PRIMORSKA, bomo presenetili z novo športno žogo ter jim tako omogočili uresničitev športnih sanj! 
SportForum obeležil 10 let delovanja!
01.04.2019
V čast in veliko zadovoljstvo nam je, da smo lahko torkov večer preživeli v tako imenitni družbi. Prav vsakdo od gostov je tako ali drugače povezan z uspehi slovenskega športa in verjamemo, da bo svoj prispevek vlagal tudi v prihodnjih letih, desetletjih...V SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije smo preživeli lep večer, seveda pa upamo, da so v čarobnem večeru uživali tudi vsi gostje! Zahvala prav vsakomur, ki je po svoje prispeval kanček k celotnemu dogodku! #SportForum #10let #hvala  
Tudi Mainsquare partner dogodka ob 10. letnici Društva za promocijo športa Slovenije
25.03.2019
Ljudje že od nekdaj radi raziskujemo, odkrivamo nove sposobnosti in širimo svoja znanje. Imamo pa tudi želje po doseganju in uresničitvi svojih ciljev. Dostikrat se ne zavedamo, da do uresničitve svojih ciljev ne moramo priti sami. Na poti uspehov najuspešnejših športnikov so bili vedno zraven njihovi trenerji in mentorji, ki so jih usmerjali in jim dajali zagon ter motivacijo. Vedno več ljudi si želi raziskovati svoje potenciale in graditi na svojem znanju, vendar jih na poti lahko ustavijo druge obveznosti. Ne glede na to, da imamo v Sloveniji vrhunske trenerje, izvrstne športne klube in šole obstaja problem, da dostikrat ne moramo obiskovati tako rednih in zahtevnih treningov, kot jih profesionalni športniki. Velik porast v zadnjem času je v zasebnih učnih urah in tečajih, katere lahko obiskujejo ljudje, ki lahko samo na ta način časovno in stroškovno pridejo do napredovanja. Do pred kratkem, je iskanje in izbiranje pravih trenerjev še bilo oteženo. www.mainsquare.io Mainsquare je nova slovenska platforma z inštruktorji in uporabniki po celi Evropi kjer si ljudje z lahkoto poiščejo in rezervirajo svojega mentorja ali trenerja. Vsak dan se prijavljajo novi trenerji, ki si z Mainsquarom želijo privabiti nove učence in navduševati nad novimi interesi in športi. Kot inštruktor si sami lahko ustvarite svoj tečaj in začnete sprejemati nove učence. Platforma vam omogoča popolno kontrolo nad vašimi tečaji, saj si sami določate termine, ceno, opise in druge parametre. Ker pa si lahko tudi kdaj profesionalni športniki zaželijo naučiti nekaj novega izven svojega "foha" je platforma namenjena širjenju znanja vseh področij in vključuje tudi jezike, glasbo, umetnost in marsikatero drugo veščino.  
Kmalu praznujemo svojih 10 let!
22.01.2019
V torek, 26. marca 2019, bomo v Ljubljani (Austria Trend Hotel Ljubljana) praznovali svojih 10 let delovanja. RAvno na tisti dan, natanko 10 let nazaj, smo namreč v taistem hotelu začeli zgodbo, poimenovano "SportForum". Vabljeni! 
Aero HIIT novost na Obali!
25.01.2016
S 1. februarjem SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije pričenja z novo aktivnostjo, tokrat namenjeno le nežnejšemu spolu. Vse ljubiteljice športa in skupinskih vadb čaka vesela novost in sicer organizirana vodena vadba Aero HIIT, ki je namenjena vsem, ki želijo za svoje telo narediti nekaj več ali preprosto imajo željo po gibanju in druženju ob dobri in energični glasbi. Nudena vadba predstavlja kombinacijo aerobne in anaerobne vadbe, katera ima številne pozitivne učinke na naše telo. Srečali se bomo izmenično z različnimi oblikami aerobike (TNZ, Hi-Lo,…) ter z visoko intenzivnim intervalnim treningom. 
Družinski bowling z Božičkom
08.12.2015
V torekŠe pred zaključkom letošnjega koledarskega leta bi vas radi povabili k prav posebnemu družinskemu bowling izzivu, na katerem se bodo starši s svojimi otroki na bowling stezi pomerili tudi z Božičkom! Dogodek, ki se bo v torek, 22. decembra 2015, ob 17. uri, odvijal v bowling centru Arena - Play&Party v BTC City Ljubljana pripravljamo skupaj s Kolosej Ljubljana, njegov namen pa je predvsem druženje otrok s svojimi starši, obdarovanje Božička, zabava, kanček tekmovalnosti... Dogodek je namenjen prav vsem, ki bi se radi pred Božičem še enkrat več sprostili tudi na bowling stezah...  
Utrinki z Luka Koper World Cup 2014
14.06.2014
Za razširjeno ekipo SportForum Slovenija je doslej največji projekt. V Kopru smo s podporo Luke Koper d.d., Nogometne zveze Slovenije in drugih partnerjev organizirali turnir v malem nogometu z nazivom Luka oper World Cup 2014, ki se je odvijal v obliki pravega SP v ngometu. V enodnevnem dogodku smo videli nogometaše iz skorajda vsega sveta, od Japonske do Velike Britanije, na koncu pa so v velikem finalu slavili v taboru Alžirije, ki so jo zastopali nogometaši moštva Hotis Style. Projekt je imel tudi dobrodelni pridih, saj smo v SportForum Slovenija del izkupička namenili tudi Dnevnemu centru za otroke in mladostnike Koper in za rehabilitacijo malega Reneja iz Renč.  
Bliža se nogometni spektakel v Kopru!
27.05.2014
V soboto, 14. Junija 2014, se bo v Kopru odvijal prav posebnen nogometni spektakel! V SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije bomo namreč s podporo Nogometne zveze Slovenije in še številnih drugih partnerjev (Luka Koper, Renting Koper, Porsche Koper...) organizirali turnir v malem nogometu – Luka Koper World Cup 2014, ki bo v obliki simulacije SP v nogometu. Sleherno moštvo, med ekipami pričakujemo tako številna podjetja, diplomatska predstavništva tujih držav v RS, občine in športna društva, bo zastopalo eno od reprezentanc, ki so uvrščene na Svetovno prvenstvo v nogometu 2014 Brazilija! 
Velike športne prireditve v prihajajočem obodbju 2015 - 2020
16.04.2014
Prihodnjo sredo, 23. aprila 2014, s pričetkom ob 18. uri, Vas vljudno vabimo v Austria Trend Hotel Ljubljana (Dunajska cesta 154), da se nam pridružite na naslednjem v nizu SportForumov, ki nosi tokrat naslov "Velike športne prireditve v RS v obdobju 2015 - 2020". Na strokovnem srečanju, ki ga bo vodil Novica Mihajlović (Časnik Finance), bomo v prvi vrsti skušali odgovoriti na vprašanje, kateri veliki športni dogodki bi v prihajajočem obodbju 2015 - 2020 s seboj prinesli največ dodanie vrednosti za razvoj in promocijo Slovenije ter slovenskega gospodarstva. V razpravi, po kateri bo seveda sledilo tudi nadaljevanje skupnega druženja s pogostitvijo, se bomo skupaj z udeleženci strokovnega srečanja dotaknili tudi izziva slovenskih "hiš" ob gostovanju naših športnic in športnikov na najodmevnejših in najglobalnejših športnih dogodkih v tujini.  
V SportForumu obeležili 5 let delovanja
02.04.2014
V petek je v Športnem centru Triglav Ljubljana potekalo praznovanje 5. Obletnice delovanja SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije, ki je združeval Unionov turnir v ročnem nogometu, revijalni turnir v malem nogometu... Na Unionovem turnirju v ročnem nogometu, na katerem so se udeležene ekipe potegovale za glavno nagrado – 150 Unionovih, je slavila ekipa »Vrhnika«, na revijalnem turnirju v malem nogometu pa so slavili nogometaši KMN Olimpija.  
PRIJAVE: Unionov turnir v namiznem nogometu
12.03.2014
V sklopu dogodka ob praznovanju 5 let delovanja SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije se bo odvijal tudi Unionov turnir v namiznem nogometu. Sam turnir, na katerem je število prijavljenih ekip (2 člana) omejeno, bo potekal tako v petek, 28. marca 2014, med 17.30 in 20.30 uro in sicer v Športnem centru Triglav Ljubljana! Sam turnir prirejamo tudi v okviru praznovanja 150 let Pivovarne Union, zato bo tudi glavna nagrada povezana s tem velikim jubilejem – 150 Unionov posebne izdaje! Prijave ekip so mogoče vse do srede, 26. marca 2014, vse zainteresiranepa prosimo, da se na turnir prijavijo prek elektronske pošte info@sportforum.si ali pa svojo prijavo oddajo tudi v gostinskem lokalu znotraj Športnega centra Triglav v Ljubljani!  
5 let SportForum Slovenija bo kmalu tu!
07.03.2014
5 let SportForum Slovenija bo kmalu tu! V sredo, 26. Marca 2014 namreč obeležujemo 5 let od našega prvega dogodka – SportForuma o slovenskem nogometu, ki se je 26. Marca 2009 odvijal v Austria Trend Hotelu Ljubljana! Prav zato v Društvu za promocijo športa Slovenije ob tem jubileju pripravljamo prav poseben športni dogodek, ta se bo sicer v Športnem centru Triglav Ljubljana zgodil v petek, 28. marca 2014! Dogodek bo vpridihu Brazilije, gostiteljice SP 2014 v nogometu, združeval pa bo revijalni nogometni turnir, turnir v namiznem nogometu, dvobojevanje v namiznem tenisu in, seveda, še veliko zabave! 
Kaj bo z vodenjem Smučarske zveze Slovenije?
10.11.2013
Kako dAli je sprememba statuta delovanja Smučarske zveze Slovenije nujna ali pa gre samo za kaprico? Ali se mora organizacija in delovanje SZS spremeniti in prilagoditi novim, spremenjenim razmeram na trgu? Kako lahko majhni klubi preživijo? Ali je res potrebno spremeniti volilni sistem v SZS in zagotoviti preživetje le velikih klubov? Kako do večje učinkovitosti v delovanju SZS? To je le nekaj vprašanj, na katera bomo skušali odgovoriti na naslednjem SportForumu, ki bo tokrat smučarsko obarvan. Z izvedbo dogodka, ki bo tokrat na sporedu 19. novembra 2013, s pričetkom ob 18. uri, se vračamo v ljubljanski hotel Austria Trend Hotel Ljubljana, k udeležbi na brezplačnem strokovnem srečanju pa vabimo tudi vas. 
Oktobra prihaja nov SportForum!
26.09.2013
V ponedeljek, 14. oktobra 2013, s pričetkom ob 18. uri, bomo znova na "sceno" stopili tudi v SportForum Slovenija. Temeljito se namreč že pripravljamo na naslednje strokovno ssrečanje, na katerem bosta glavni besedi tekli o finančni okrepitvi slovenskega športa (znotraj novih opredelitev v Nacionalnem programu športa v RS 2014–2023) ter o enotnosti slovenskega športa v zunanji podobi. Cilj tokratnega dogodka, ki se bo znova odvijal v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS v Ljubljani, je poenotiti stališče športnih delavcev v RS na področju zunanje podobe ter prav tako skupaj razmisliti o idealnih in realnih rešitvah na zakonodajni ravni, ki bi slovenskemu športu lahko zagotovile še več finančnih virov. 
Tudi Business Sport Forum 2013 Koper za nami!
11.09.2013
V ponedeljek se je v Kopru odvijalo srečanje gospodarstvenikov, podjetnikov in diplomatov, s katerim smo v SportForum Slovenija zadovoljni. Business Sport Forum 2013 Koper je ponudil številne nove informacije o slovenskem in tujih trgih ter številne priložnosti za mreženje med udeleženci, ki so prihajali iz Slovenije, Italije, Avstrije, Turčije, Nemčije, Kitajske, Rusije, Latvije, Belgije, Poljske… Ob tej priložnosti bi se radi še enkrat zahvalili Univerzi na Primorskem (sooorganizator dogodka), SPIRIT Slovenija ter Mestni občini Koper, brez katerih dogodka seveda ne bi uspeli izvesti na tako visoki ravni. Zahvala gre seveda tudi našemu zvestemu pokrovitelju in partnerju, skupini Pivovarna Laško d.d..  
Business Sport Forum 2013 Koper že trka na naša vrata!
01.09.2013
Business Sport Forum 2013 Koper se že nestrpno bliža, na sporedu je namreč že čez dober teden dni. V SportForum Slovenija, ki dogodek organizira v partnerstvu z Univerzo na Primorskem, Spirit Slovenija ter Mestno občino Koper, pripravljamo še zadnja presenečanja za Vas udeležence! Priča bomo prav posebnemu sprejemu ter bogatemu kulinaričnemu, kulturnemu ter glasbenemu razvajanju! Na srečanju, katerega ključni namen je gospodarsko povezovanje (mreženje), so svojo prisotnost potrdili že številni ugledni gostje iz Slovenije, Evrope ter prav tako tudi tudi z ostalih celin! Več informacij o dogodku je na voljo na posebnem spletnem mestu http://bsf2013.sportforum.si, pokličete pa nas lahko tudi na telefonsko šteivlko 051/262-407 ali kontaktirate prek e-pošte info@sportforum.si, ter z veseljem Vam bomo postregli z želenimi informacijami.  
Znana zmagovalka nagradne igre "Osvoji hektoliter (v)Ode"!
01.09.2013
V petek se je zaključila nagradna igra "Osvoji hektoliter (v)Ode", v kateri smo srečno izbranko oz. izbranca, ki ga je določil žreb, opremili s kar celim hektolitrom priljubljene slovenske mineralne vode Oda! Včerajšnji žreb je določil, da bo domov hektoliter Ode odpeljala ga. Tea Ogrizek. Iskrene čestitke! 
SportForum Slovenija za podproo hendikepiranim otrokom
22.07.2013
Skupaj z Alenom Kobilico, idejnim vodjo centra Vidim cilj, bomo na prihajajočih dogodkih v organizaciji SportForum Slovenija pripravili nekaj dobrodelnih akcij, s katerimi bomo skušali čim več "hendikepiranim" otrokom zagotoviti brezplačno športno aktivnost. 
Še drugi SportForum o EuroBasketu 2013 za nami!
14.06.2013
V sredo se je v Ljubljani, natančneje v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS odvijala prireditev z naslovom SportForum o EuroBasketu 2013: Učinki in priložnosti za razvoj Slovenije, ki se jo je udeležilo okrog 80 visokih slovenskih in tujih gostov. Ključni sporočili razprave, ki jo je povezoval Gašper Bolhar, sta bili: ne dražiti cen za raznovrstne storitve v času EP 2013 ter biti do turistov čim bolj prijazni in jim Slovenijo prikazati v čim lepši luči. V imenu SportForum Slovenija se zahvaljujemo vsem gostom prireditve ter pokroviteljem, ki so omogočili sam dogodek. 
Prhaja že drugi SportForum o EuroBasketu 2013
08.06.2013
V SportForum Slovenija se močno zavedamo pomena organizacije prvenstva EuroBasket 2013 za nadaljnji razvoj Slovenije in priložnosti, ki jih tovrstni športni dogodki prinašajo šteivlnim deležnikom v Sloveniji. Po svojem prvem dogodku v povezavi z organizacijo EP 2013, ki je bil meseca aprila v znamenju prostovoljcev, je tik pred vrati že druga prireditev, povezana z evropskim košarkarskim prvenstvom. V sredo, 12. junija 2013, s pričetkom ob 17. uri, bo tako na vrsti prireditev z naslovom SportForum o EuroBasketu 2013: Učinki in priložnosti za razvoj Slovenije, ki se bo odvijala v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS na Masarykovi 16 v Ljubljani.  
Znana najboljša enajsterica slovenske lige
23.05.2013
Sindikat profesionalnih nogometašev Slovenije (SPINS) je dopolnil najboljšo enajsterico sezone 2012/13, ki so jo izglasovali igralci sami. Kot zadnja so v Spinsu razkrili imena napadalcev. Največ glasov je dobil Nikola Nikezić (Olimpija), ki mu družbo delata Enis Đurković (Triglav) in Marcos Tavares (Maribor). V idealni enajsterici je tako šest igralcev Maribora, štirje so iz Olimpije in eden iz Triglava.  
Slovenci po prvo mesto
23.05.2013
Slovensko odbojkarsko reprezentanco od petka do nedelje čaka prvi ciklus kvalifikacij za svetovno prvenstvo. V ljubljanski dvorani Stožice se bodo merili z Izraelom, Madžarsko in Moldavijo (vse tekme bodo ob 17. uri, vstop pa bo prost), tekmeci, ki v evropski odbojki ne pomenijo veliko, zato bi bilo vse razen prvega mesta velik neuspeh.  
Novomeščani vladarji slovenske košarke
21.05.2013
Finale košarkarskega državnega prvenstva se je razpletlo z velikim slavjem novomeške Krke, ki je s ponedeljkovo zmago na četrti tekmi s skupnim izidom 3:1 v zmagah proti Union Olimpiji še četrtič zapored osvojila naslov prvaka. Prvoligaška sezona ni ponudila kakovostnih presežkov, v podobnem slogu pa je minila tudi finalna serija, v kateri so Novomeščani še enkrat več potrdili, da so v zadnjih letih izjemno neugoden tekmec za Union Olimpijo, ki je po blamaži v ABA ligi in izgubi evroligaške vstopnice, ostala še brez tako želenega naslova prvaka. Obe moštvi sta sicer prikazali dokaj skromno košarko, Krkašem pa je nov naslov prvaka prinesla kolektivna igra, večja borbenost in daljša klop.  
Žemlja med 50. na ATP lestvici
20.05.2013
Slovenija ima prvič v zgodovini lestvice ATP tenisača med 50 najboljših na svetu. Grega Žemlja je napredoval za dve stopnički in z 49. mestom dosegel novo rekordno slovensko uvrstitev. Žemlja ta teden nastopa na turnirju v Düsseldorfu, kjer se bo v prvem krogu pomeril z Belgijcem Goffinom. Aljaž Bedene je zdrsnil za tri mesta in je 84., Blaž Kavčič pa je po pol leta izpadel iz najboljše stoterice, trenutno pa zaseda 105. mesto.  
Union Olimpija ostala v igri
18.05.2013
Košarkarji Uniona Olimpije so na tretji tekmi finala državnega prvenstva prvič slavili. V Novem mestu so bili boljši od Krke s 73:68 (55:45, 42:33, 23:22). Union Olimpija je  izid v zmagah znižala na 1:2.  Serija se zdaj seli v Ljubljano, kjer bo v ponedeljek ob 18.00 četrta tekma, Krka pa za slavje potrebuje le še eno zmago.  
Kitajec boljši od Tokiča
18.05.2013
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić je v šestnajstini finala svetovnega prvenstva v Parizu z 0:4 (6, 5, 10, 8) izgubil proti Kitajcu Ma Longu. Drugi nosilec je bil enostavno premočan za Novogoričana, ki pa je kljub temu z uvrstitvijo med najboljših 32 izpolnil cilj in izenačil svoj največji uspeh na svetovnih prvenstvih.  
Risi naslednje leto v Južno Korejo
18.05.2013
Slovenski hokejisti si bodo vrnitev v elitno divizijo svetovnega hokeja naslednje leto skušali izboriti v Južni Koreji. Mednarodna hokejska zveza, ki zaseda v Stockholmu, je za organizacijo svetovnega prvenstva divizije I/A potrdila Azijce, ki so bili sploh edini kandidat za pridobitev organizacije. Na turnirju bodo ob gostiteljih in risih nastopile še Avstrija, Madžarska, Ukrajina in Japonska. V višji razred bosta napredovali prvouvrščeni reprezentanci, zadnja pa bo šla v nižji rang tekmovanja.  
Krka korak do naslova
16.05.2013
Košarkarji novomeške Krke so se s sredino zmago na gostovanju pri Union Olimpiji z 79:77 zelo približali osvojitvi naslova prvaka. Novomeščani v finalni seriji vodijo z 2:0 v zmagah in si lahko že jutri (20.00) pred domačimi navijači z zmago zagotovijo že četrto zaporedno državno lovoriko.  
Krka do uvodne zmage
14.05.2013
Do začetne prednosti v finalu košarkarskega državnega prvenstva so prišli košarkarji Krke, ki so pred svojimi navijači z 81:68 ugnali Union Olimpijo. Novomeščani so si v dokaj izenačenem srečanju odločilno prednost priigrali ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine, ko so pobegnili na 70:59 in srečanje mirno pripeljali do konca."Naredili smo nekaj napak v obrambi, a imeli soliden napad in skok. Daljša klop tokrat še ni bila odločilnega pomena, verjamem pa, da bodo fantje, ki so danes igrali nekoliko manj, na prihodnjih tekmah to pomagali uveljaviti," je po tekmi razmišljal domači trener Gašper Potočnik  
Točka proti Kanadi premalo za obstanek med elito
14.05.2013
Svetovno prvenstvo elitne divizije se je za slovensko reprezentanco zaključilo z osvojeno zgodovinsko točko proti Kanadi, ki pa je bila vendarle premalo za obstanek med hokejsko elito.Nastop v Stockholmu je bil za rise prvenstvo zamujenih priložnosti, saj so bili varovanci Matjaža Kopitarja kar nekajkrat blizu uspehu, a se jim je ta znova in znova izmuznil iz rok, tako da so se iz švedske prestolnice vrnili s sedmimi porazi. Še posebej boleč je bil neuspeh proti neposrednim tekmecem za obstanek Dancem (2:3), proti katerim so Slovenci klonili šele po podaljšku.  
Mariborčani do nove krone
12.05.2013
Nogometaši Maribora se štiri kroge pred koncem državnega prvenstva veselijo 11. naslova, potem ko so v derbiju z 2:1 ugnali Olimpijo. Srečanje pred 10.500 gledalci v Ljudskem vrtu je odločilRobert Berić, ki je v 73. minuti na daljši vratnici pričakal žogo po podaji Mitje Vilerja in jo z glavo pospravil za hrbet Aleksandra Šelige.  
Mitja Rok najhitrejši na DOS-u
12.05.2013
Letošnja ekstremna ultramaratonska kolesarska preizkušnja, ki jo je dodatno začinilo še slabo vreme, je na seznam zmagovalcev zapisala nekaj novih imen. Zmaga v kraljevski disciplini posameznikov je malce presenetljivo, a povsem zasluženo, pripadla Mitji Roku iz Grahovega pri Cerknici, ki je po 45 urah, 25 minutah in 30 sekundah kolesarjenja, v soboto popoldne skupaj s številnimi navijači proslavil veliko zmago. Zanimivo je bilo tudi v absolutni konkurenci, kjer sta se za zmago borili moški dvojici Team Debitel in lanska zmagovalca Bicikel.com Extreme.  
Humarju zmaga na 36. Rally Saturnus
12.05.2013
Dirkač Aleks Humar je drugič zapored dobil reli Saturnus, največjo slovensko dirko, ki je bila tokrat na sporedu že 36. Humar, slovenski državni prvak, je tokrat slavil nekoliko presenetljivo, saj je s šibkejšim dirkalnikom Renault Clio R3 premagal vse dirkače z močnejšimi avtomobili. Drugouvrščeni Ukrajinec Aleksandr Saljuk (Škoda Fabia S2000) je zaostal za 47 sekund. Humar je do zmage prišel na zadnji hitrostni preizkušnji, ko je izkoristil napako do tedaj vodilnega Nemca Hermanna Gassnerja (Mitsubishi Lancer EVO X), ki je dirko nazadnje končal na tretjem mestu (+ 48,7).  
Proti Čehom potrebujejo tri točke
10.05.2013
Slovenska hokejska reprezentanca mora za obstanek premagati enega izmed treh velikanov. Morda največjo priložnost za senzacijo predstavlja Češka, s katero bo igrala v petek ob 16.15. Čehi na letošnjem prvenstvu ne blestijo, danes so komaj premagali Dansko po kazenskih strelih z 2:1. Na drugi strani je Slovenija po treh tesnih porazih v sredo proti Švici doživela visok poraz s 7:1. Zdaj imajo Danci dve točki prednosti pred Slovenijo (3:1), kar pomeni, da morajo risi za ohranitev upanja premagati Čehe po rednem delu tekme.  
Risi ponovno poraženi
10.05.2013
Slovenska hokejska reprezentanca je na SP elitne skupine v Stockholmu vpisala še peti poraz. S 4:2 jo je premagala reprezentanca Češke. Čeprav so se varovanci Matjaža Kopitarja dobro borili in prikazali najboljšo predstavo doslej na prvenstvu, so jim 12-kratni svetovni prvaki z dvema goloma v zadnji tretjini odvzeli najbrž še zadnje upe za obstanek v elitni skupini. Slovenijo namreč čakata le še tekmi s Švedsko in Kanado.  
Krka in Union Olimpija za naslov
10.05.2013
Košarkarji Krke in Union Olimpije bodo v ponedeljek (20.00) v Novem mestu odigrali prvo finalno srečanje letošnjega državnega prvenstva. Dolenjci se lahko pohvalijo s tremi zaporednimi naslovi prvaka, ljubljansko moštvo pa si močno želi prekiniti črn niz. Novomeščani so se prvega naslova prvaka veselila v sezoni 1999/2000. V zadnjih treh sezonah so prestižno lovoriko malce presenetljivo obdržali na Dolenjskem, letos pa se lahko varovanci Gašperja Potočnika pohvalijo tudi s superpokalno lovoriko. V ljubljanskem taboru so pred velikim finalom ostali brez Dina Murića, ki ga zaradi poškodbe kolena čaka nekajmesečno okrevanje, trener Miro Alilović pa pričakuje pravi maraton: "V dosedanjem delu Lige Telemach so Novomeščani prikazali najbolj konstantne igre. Krka je odpore nasprotnikov lomila v zadnjih četrtinah, kar veliko pove o kvaliteti in močnemu karakterju ekipe." 
V finalu Krka in Union Olimpija
08.05.2013
Finalista državnega košarkarskega prvenstva sta pričakovano postala novomeška Krka in Union Olimpija. Oba finalista, ki se bosta za državno lovoriko pomerila že četrtič zapored, sta v polfinalu opravila s tekmecema po dveh tekmah. Krka je proti Zlatorogu v Laškem slavila z 71:69, Union Olimpija pa je s 70:57 slavila na Štajerskem proti Maribor Messerju. Finalna serija se bo začela v ponedeljek v Novem mestu.  
Risi proti Švicarjem po presenečenje
08.05.2013
Slovenski hokejisti so na prvih treh tekmah svetovnega prvenstva doživeli tri tesne poraze, pri čemer je bil torkov neuspeh v podaljšku z Dansko (2:3) še posebej boleč. Slovenci so trenutno z eno osvojeno točko na dnu skupine, ki svoje tekme igra v švedskem Stockholmu, za obstanek med elito pa bodo morali risi v zadnjih štirih tekmah premagati vsaj eno izmed favoriziranih reprezentanc. Danes jih čaka obračun s Švico (16.15), ki je presenetila Švedsko, Češko in Kanado, tako da bo naloga za varovance Matjaža Kopitarja izjemno težka.  
Za EuroBasket 2013 prijavljenih 2536 prostovoljcev
06.05.2013
Včeraj se je zaključil prijavni rok za prostovoljce za EuroBasket 2013, v dobrih dveh mesecih in pol pa se je prijavilo več kot 2500 košarkarskih navdušencev. Na razpis se je prijavilo 2536 prostovoljcev iz 41 držav, največ iz Slovenije (cca 1.900), nato pa Litve, Italije, Turčije, Poljske in ostalih držav (cca. 600). Najstarejši prijavljeni prostovoljec bo letos star kar 77 let, medtem ko bo najmlajši individualno prijavljen 18 let dopolnil le štiri dni pred začetkom dogodka.  
Norvežani boljši s 3:1
04.05.2013
Slovenski hokejisti so svetovno prvenstvo elitne divizije odprli z nesrečnim porazom, potem ko je bila Norveška v Stockholmu boljša s 3:1. Risi so se po uvodni tremi in dvojčku Andersa Bastiansena hitro znašli v zaostanku z 0:2, ki pa jim ga do konca tekme kljub prepričljivi igri ni več uspelo izničiti. Sloveniji je po slabi prvi tretjini tik pred odmorom znižanje prinesel Žiga Jeglič, varovanci Matjaža Kopitarja pa so v drugi tretjini silovito pritisnili, a ostali brez gola za izenačenja. 
Slovenci za uvod proti Norvežanom
02.05.2013
V petek se v Stockholmu in Helsinkih začenja svetovno prvenstvo elitne skupine v hokeju na ledu. Naslov brani Rusija, med udeleženci je znova tudi slovenska reprezentanca.16 reprezentanc je razdeljenih v dve skupini s po sedmimi članicami. V švedski so poleg gostiteljev Švedov še Čehi, Kanadčani, Norvežani, Švicarji, Danci, Belorusi in Slovenci.  
Bertoncelj do zmage za svetovni pokal
27.04.2013
Telovadec Sašo Bertoncelj je v Tivoliju dobil tekmo svetovnega pokala na konju z ročaji, s čimer je prevzel tudi skupno vodstvo v tej disciplini.Bertoncelj je za skorajda brezhibno vajo prejel oceno 15,475. Na stopničkah sta končala še Madžar Zoltan Kallai (15,300) in Američan Alexander Naddour (15,070). Rok Klavora je osvojil četrto mesto na parterju (14,950 točke).  
Lucija Polavder evropska prvakinja
27.04.2013
Judoistka Lucija Polavder je na evropskem prvenstvu v Budimpešti osvojila zlato medaljo. Njen uspeh je s srebrom dopolnila Ana Velenšek. Velenškova je bila boljša od Nemke Claude Malzahn, Polavderjeva pa od Nemke Jasmine Kuelbs. V polfinalu je Velenškova izločila Francozinjo Audrey Tcheumeo, Polavderjeva pa Turkinjo Zehro Belkis Kayo. Sledil je finale, v katerem je 21-letna Velenškova morala priznati premoč Francozinji Lucie Louette. Uspešnejša je bila Polavderjeva, ki je opravila s Francozinjo Emilie Andeol za naslov evropske prvakinje. 
Elvis Bešlagić, počivaj v miru
26.04.2013
V SportForum Slovenija - Društvo za promocijo športa Slovenije, v katerem smo v torek skupaj z HDD Bled, organizirali konferenco z naslovom SportForum o hokeju na ledu: priložnosti na Jesenicah, priložnosti v Sloveniji, izrekamo iskreno sožalje družini in prijateljem Elvisa Bešlagića, ki nas je včeraj zapustil v 40. letu starosti. Elvis je bil v minulih letih tudi član slovenske hokejske reprezentance, doma pa je bil z Jesenic. Elvis, počivaj v miru 
Dodatni milijoni za obnovo Tivolija
26.04.2013
Ljubljanski mestni svetniki so na današnji izredni seji odločili da bo Mestna občina Ljubljana za projekt obnove dvorane Tivoli dodatnih 3,9 milijona evrov. Višina sredstev za obnovo dvorane Tivoli, ki bo septembra gostila eno izmed predtekmovalnih skupin EuroBasketa 2013, se je tako zvišala na 9.2 milijona evrov. V skladu s pogodbo mora MOL dvorano Tivoli za prvenstvo pripraviti do 15. avgusta letos, predviden začetek del pa je 11. maj. 
Krimovke do pokala
22.04.2013
Rokometašice Krima Mercatorja so še dvajsetič osvojile naslov slovenskih pokalnih prvakinj. V velikem finalu so na Galjevici s 25:21 (14:8) premagale Zagorje GEN-I. V velikem finalu sta se pri zmagovalkah strelsko najbolj izkazali Andrea Penezić s sedmimi in Nina Wörz s šestimi zadetki.  
Žagar na stopničkah
22.04.2013
Najboljši slovenski spidvejist Matej Žagar je fantastične predstave na drugi dirki svetovnega prvenstva v poljskem Bydgoszczu kronal z drugim mestom in izenačil svojo najboljšo uvrstitev v karieri iz Prage 2006. Slovenski državni prvak se je v tej sezoni po petih sušnih letih spet vrnil v karavano svetovnega prvenstva kot stalni voznik, na uvodni dirki sezone pa je bil v Aucklandu 14. 
Torkova hokejska prireditev tudi z dobrodelnim pridihom, vabljeni k sodelovanju!
19.04.2013
Torkova prireditev bo imela tudi dobrodelni pridih, v Društvu za promocijo športa Slovenije in HDD Bled bomo namreč zbirali plastične zamaške, s katerimi želimo pomagati deklici Adelisi z OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice. Udeleženci dogodka, s seboj prinesite prosim čim več plastičnih zamaškov, ki bodo v sodelovanju z društvom Zamašek pomagali pri nakupu posebnega tricikla za deklico, ki ima težave z ravnotežjem. Vabljeni na SportForum o hoekeju na ledu! 
Na SportForumu o vlogi prostovoljcev na EuroBasketu 2013
17.04.2013
Za letošnji EuroBasket v Sloveniji se do zdaj prijavilo več kot tisoč prostovoljcrv, rok za prijavo pa je podaljšan do 5. maja. "Prijavijo se lahko vsi starejši od 18 let, naj gre to za študente, upokojence, delavce, samozaposlene. Pogoj je le, da imajo med prvenstvom čas," je na Sportforumu o prostovoljstvu pojasnil vodja prostovoljcev na evropskem prvenstvu v Sloveniji Rok Bizjak. Gost SportForuma je bil tudi predstavnik FIBA Europa Valts Miltovics, ki je takole opisal delo prostovoljcev: "Prostovoljci pridejo tudi v zaodrje, vidijo skrivnosti. Če si tekmo ogledate kot navaden gledalec, ne veste, kaj se dogaja, ko ekipe zapustijo igrišče. Kam gredo, kaj počnejo, kaj počnejo igralci, kakšni so, ko niso na igrišču? Če tekmo gledate po televiziji ali na tribuni, tega ne vidite. To vidijo le prostovoljci."  
Krim Mercator brez finala
14.04.2013
Rokometašice Krima Mercatorja so na povratni tekmi proti Larviku zaigrale precej slabše kot na Norveškem in po porazu z 19:27 ostale brez finala Lige prvakinj. Krimovke so ob polčasu zaostajale za štiri zadetke (9:13), Norvežanke pa so v drugem delu povsem prevladovale in z lahkoto nadoknadile dva zadetka zaostanka s prve tekme ter se uvrstile v finale. 
V torek prvi SportForum o EuroBasketu 2013
14.04.2013
Vabimo Vas k udeležbi na prireditvi SportForum o EuroBasketu 2013: Pomen prostovoljcev, ki se bo v torek, 16. aprila 2013 od 18. ure naprej odvijala v kongresni dvorani Kristalne palače BTC City Ljubljana (2. nadstropje). 
Zmaga in poraz proti Kazahstanu
11.04.2013
Slovenski hokejisti so po torkovem porazu (1:2) s Kazahstanom na drugi pripravljalni tekmi v Mariboru istega tekmeca premagali z 2:1. Varovanci Matjaža Kopitarja so tokrat prikazali boljšo igro, Slovence pa sta do zmage popeljala Gal Koren in Jan Urbas, z zadetkoma v zadnji tretjini. 
Telemach Olimpiji naslov prvaka
10.04.2013
Hokejisti Telemacha Olimpije so si z dvema zmagama v finalu državnega prvenstva proti Playboy Slaviji priigrali 13. naslov državnega prvaka v samostojni Sloveniji. Na tekmi v Zalogu so zmagali z 2:3, na prvi tekmi v nedeljo v Tivoliju pa je bilo 4:1. "Vsakega naslova državnega prvaka se je treba veseliti. Dejstvo je, da smo bili veliki favoriti na papirju. Na drugi tekmi smo se na koncu skoraj opekli, saj smo v zadnjih minutah naredili nekaj napak," je po koncu finala povedal trener Telemach Olimpije Bojan Zajc. 
Slovenski košarkarski derbi pripadel Krki
07.04.2013
Košarkarji KK Krke so v derbiju 5. kroga Lige Telemach za prvaka premagali ekipo KK Union Olimpije. Kot ponavadi je tudi sedaj derbi privabil mnogo gledalcev, kajti dvorana Leona Štuklja v Novem mestu je bila nabito polna.Po napeti končnici so slavili Krkaši s 67:65. Odločilna je bila blokada Lučića pri metu Prepeliča štiri sekunde pred koncem.  
Na drugi tekmi v Mariboru za gol boljši italijanski hokejisti
06.04.2013
Slovenska hokejska reprezentanca je na drugi prijateljski tekmi z Italijo v Mariboru izgubila z 0:1. Slovenija je včeraj prvo medsebojno tekmo dobila s 4:3 po kazenskih strelih. Slovenska hokejska reprezentanca je z današnjo drugo pripravljalno tekmo proti Italiji opravila prvi del tekmovalne naloge v mesecu priprav pred SP; po dveh tekmah z zahodnimi sosedi, ki se pripravljajo na bližnje svetovno prvenstvo divizije I, je njihov izkupiček zmaga po kazenskih strelih in tesen poraz. Slovenijo na pripravah, baza pred svetovnim prvenstvom na Švedskem je tokrat Maribor, čakajo še štiri tekme. Prvi že naslednji teden, ko bodo v torek in sredo tekmeci Kazahstanci. 
Krimovke na poti do velikega finala
06.04.2013
Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi polfinalni tekmi lige prvakinj v gosteh premagale Larvik s 24:22 (16:9). Krimovke so odigrale najbrž najboljšo tekmo v letošnji sezoni. Sploh v prvem polčasu so povsem nadigrale Larvik, ki je šel na odmor s sedmimi goli zaostanka (9:16). V nadaljevanju so gostje pričakovano nekoliko popustile, kljub temu pa njihova zmaga ni bila nikoli ogrožena, saj so se domače le enkrat približale na gol zaostanka. Najboljši strelki Krima sta bili rahlo poškodovani Susann Müller z osmimi in Andrea Penezić s štirimi goli. Povratna tekma v Stožicah bo v soboto, 13. aprila, ob 20.30. 
Poraz rokometašev proti Islandcem
04.04.2013
Slovenska rokometna reprezentanca je izgubila dvoboj 3. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Islandiji. Severnjaki so bili v mariborski dvorani Tabor boljši z 29:28.V drugem polčasu nismo mogli sestaviti niti ene obrambe, obramba ni mogla pomagati vratarju. V prvem polčasu so igrali kvalitetno obrambo, v drugem pa smo se samo gledali. Resda Mateja Gabra danes ni bilo, a bili so drugi, igrali so, kot so. Prvi polčas je bil kvaliteten, drugi pod vsakim nivojem. Islandci so povedli v zadnji minuti, tako se je izšlo, in moram jim čestitat," je po tekmi povedal slovenski selektor Boris Denič. 
SportForum o hokeju na ledu 23. aprila na Jesenicah!
04.04.2013
V torek, 23. aprila 2013 ob 18. uri se nam v banketni dvorani znotraj Gornjesavskega muzeja Jesenice – Kolpern obeta prav poseben dogodek. V organizaciji SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije bo namreč na sporedu dogodek z naslovom SportForum o hokeju na ledu: priložnosti na Jesenicah, priložnosti v Sloveniji. Na brezplačni prireditvi, na katero organizatorji vabijo vse hokejske navdušence (prijava je mogoče prek spletnega mesta http://hokej.sportforum.si), bomo priča razpravi o prihodnjih izzivih jeseniškega hokeja na ledu, vlogi gospodarstva pri zagotavljanju svetleče prihodnosti te športne panoge na Jesenicah, hkrati pa se bomo v družbi voditelja Dušana Dragojeviča ter uglednih gostov (Matjaž Rakovec, Dejan Kontrec, Miha Rebolj, Rudi Hiti, Slavko Kanalec…) dotaknili tudi vprašanja, kako zadnje izjemne uspehe na reprezentančni ravni čim bolje izkoristiti za splošni razvoj hokeja na ledu na sončni strani Alp. 
Jeseničani brez Lige Ebel
03.04.2013
Jeseniški hokej bo tudi v prihodnji sezoni ostal brez igranja v Ligi Ebel. Jesenice mladi so se odločili za igranje v ligah U-18 EBJL in INL. V preteklih dneh je bilo nekaj namigov, da bi se na Jesenicah spet lahko igrala razširjena avstrijska liga, vendar ne bo tako. Predsednik HD Jesenice mladi Miha Rebolj je priznal, da je bila to njegova velika želja, toda neuresničena. "Potencialni partnerji se kljub velikemu razumevanju naše situacije niso našli v jeseniškem hokeju do te mere, ki bi HD Jesenice mladi dovoljeval sestavo profesionalne ekipe," je v izjavi za javnost razložil Rebolj. 
Liga ulične košarke 3na3 in Ko košarkarska igrišča zaživijo
03.04.2013
Projekt poteka od leta 2011, ko sta Rok in Dejan na lastno željo pričela s projektom Liga ulične košarke 3na3, saj je bila tovrstna rekreacija v Kranju v zatonu. Po želji, da bi se igra 3na3 zopet obudila in da bi poleg igranja 3na3 naredili še nekaj dobrega, je pred dvema letoma zaživel projekt Liga ulične košarke in Ko košarkarska igrišča zaživijo.  
Slovenci med elito
01.04.2013
Slovenska futsal reprezentanca je v turškem Erzurumu v zadnjem krogu kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2014 premagala Anglijo s 5:2 (2:1). Izbranci Andreja Dobovičnika so si sicer že v četrtek z zmago proti Ukrajini 8:3 zagotovili nastop na zaključnem turnirju stare celine v Belgiji, v prvem krogu pa so s 5:3 premagali Turke. 
Risi spet na ledu
01.04.2013
Po zvezdnih trenutkih, ki so jih slovenski hokejisti v prvi polovici februarja doživljali v Vojensu na Danskem, kjer so si izborili nastop na olimpijskem turnirju v Sočiju, je reprezentanca znova skupaj. Po vrnitvi iz Hamletove dežele dobesedno ni bilo časa, da bi domača javnost lahko pozdravila svoje junake, ki so se zaradi klubskih obveznosti takoj razpršili po svetu. Pred novo pomembno akcijo pa se risji hokejski trop znova zbira. 
Alpsko smučanje izgubilo Borisa Strela
29.03.2013
V 54. letu starosti je umrl Boris Strel, nekdanji vrhunski alpski smučar, ki je v prvi polovici 80. let razveseljeval množice ljubiteljev tega športa. Največji uspeh Strela, ki se je vsem, ki so kakorkoli povezani s smučanjem zagotovo vtisnil v spomin, je bila bronasta kolajna iz Svetovnega prvenstva v Schladmingu. Strel je s svojimi veleslalomskimi predstavami sodil v sam vrh te discipline, kar je dokazal tudi s prvo in do zdaj edino slovensko zmago. Takrat so mu sledili Stenmark, Zurbriggen, Girardelli, Mahre, Križaj,... Še dolgo se bomo spominjali enega izmed velikanov slovenskega smučanja, zaradi katerega se je marsikateri mladi športnik podal na pot po belih strminah. 
KZS v boj proti stavniškim aferam
28.03.2013
Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na zadnji seji sprejel dopolnitve disciplinskega pravilnika. Tako je v pravilnik dodan člen, ki igralkam, igralcem, košarkarskim funkcionarjem in vsem ostalim košarkarskim delavcem prepoveduje sodelovanje v športnih stavah. Po mnogih stavniških aferah, ki na žalost vse bolj pretresajo svetovno športno sceno, je v košarkarskem letu 2013 dopolnitev disciplinskega pravilnika s členom, ki govori o prepovedi nameščanja rezultatov in prepovedi sodelovanja pri športnih stavah sprejel tudi Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije. 
V prodajo tudi vstopnice za četrtfinale EuroBasketa 2013
25.03.2013
Po začetku prodaje vstopnic za finale, tekmo za 3. mesto in oba polfinala, ki so v omejenih količinah še vedno na voljo na Eventimu in Petrolu, bo od ponedeljka, od 17.00 dalje, moč kupiti tudi vstopnice za četrtfinale ter tekme od 5. do 8. mesta. Slovenija bo, v kolikor se bo uvrstila v četrtfinale, tekmo igrala ob 21.00, dan igranja (18. ali 19. september) pa je odvisen od uvrstitve v drugem delu. Nakup vstopnic je mogoč prek spletne strani www.eventim.si, na lastnih prodajnih mestih Eventima ter na bencinskih servisih Petrola v Sloveniji. 
Sanjski zaključek sezone
24.03.2013
Najboljši smučarski skakalci so z nedeljsko tekmo na letalnici v Planici zaključili z letošnjim tekmovanjem. Izjemno uspešno sezono za slovenske orle je na najlepši način z zmago zaključil Jurij Tepeš, slovenski uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil Peter Prevc. Varovanci Gorana Janusa so slavili tudi na sobotni moštveni tekmi in s tem potrdili, da spadajo med najboljše reprezentance v svetovnem pokalu, v Pokalu narodov pa je Slovenija s 4664 točkami končala na četrtem mestu.  
Robert Kranjec v lov na mali kristalni globus
22.03.2013
S petkovo posamično tekmo se bo v Planici začelo zadnje dejanje letošnjega svetovnega pokala v smučarskih skokih. Na letalnici bratov Gorišek bodo od petka do nedelje v boju za najvišja mesta zagotovo tudi slovenski skakalci, Roberta Kranjec pa bo skušal v boju za mali kristalni globus v poletih nadoknaditi 98 točk zaostanka za Avstrijcem Gregorjem Schlierenzauerjem, ki si je že pred časom zagotovil Veliki kristalni globus. 
Peter Prevc drugi v Planici
22.03.2013
Peter Prevc je na petkovi tekmi v Planici z dvema izjemnima poletoma (214 m,215,4 m ) dosegel drugo mesto in tako zaostal le za zmagovalcem uvodne tekme v Planici Gregorjem Schlirenzaurem. Gregor Schlirenzauer je ob 5.mestu Robert Kranjca tako potrdil tudi mali kristalni globus. Naš Jurij Tepeš pa je z izjemnim drugim poletom (223,5 m) iz 10.mesta po prvi seriji napredoval do 6.mesta.Andraž Pograjc je tekmo zaključil na 17.mestu.Naši orli so na prvi posamezni tekmi v Planici osvojili izjemen uspeh in potrdili želje po medalji na sobotni ekipni tekmi.Zaključek sezono bo v nedeljo z tradicionalno posamezno tekmo najboljših 30. v skupnem seštevku sezone. 
Deset tisoč navijačev za Tino, Petra, Jakova in Roka
19.03.2013
Množica navijačev na ljubljanskem Kongresnem trgu je v torek popoldne z navdušenjem pozdravilo smučarsko šampionko Tino Maze, ki je skupaj z množico proslavila osvojitev velikega kristalnega globusa. Tina je bila nad sprejemom navdušena, zbranim ljubiteljem slovenskega športa pa je sporočila:"Se vidimo prihodnje leto. Če boste tu, bom jaz tudi." Poleg smučarske šampionke so se predstavili tudi drugi uspešni zimski športniki. Največjega aplavza so bili deležni skakalec Peter Prevc, nosilec srebrne in bronaste medalje s SP v Italiji, bronasti biatlonec Jakov Fak in svetovni prvak v paralelnem slalomu Rok Marguč.  
Začela z zmago, končala z zmago
17.03.2013
Fantastična sezona je za Tino Maze danes končana. Neverjeten izkupiček, s katerim je naša smučarka podrla vse obstoječe rekorde v smučarskem svetu je segel do neverjetnih 2414 točk v skupnem seštevku svetovnega pokala. Smučarka iz Črne na Koroškem je poleg velikega kristalnega globusa osvojila še veleslalomskega in superveleslalomskega. V fantastični sezoni je zabeležila zmage v vseh petih disciplinah, kar je doslej uspelo le štirim smučarkam sveta. Iskrene čestitke Tini za 11.posamično zmago v tej sezoni in za osvojen Veliki kristalni globus! 
Tina Maze do slalomskega srebra
16.03.2013
Zadnji letošnji slalom na finalu svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki poteka v švicarskem Lenzerheideju, ni prinesel popolnega veselja Tini Maze. S tretjim mestom je Tina zapravila sedem točk prednosti pred Američanko Mikaelo Shiffrin, ki je s sobotno zmago prišla do malega kristalnega globusa v slalomu. Sobota pa vendarle ni minila brez novega rekordnega dosežka, saj se je slovenska smučarka še 23. v sezoni uvrstila na zmagovalni oder in s tem izboljšala dosežek avstrijskega šampiona Hermanna Maierja iz leta 2000. V nedeljo je na sporedu še zadnji veleslalom sezone.  
Tina do superveleslalomskega globusa
15.03.2013
Prireditelji finala svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki poteka v švicarskem Lenzerheideju, so imeli tudi v četrtek ogromne težave z vremenom. Zaradi premočnega vetra so bili prisiljeni prekiniti moški superveleslalom, nato pa so odpovedali še žensko tekmo. To je pomenilo, da je Tina Maze osvojila mali kristalni globus v tej disciplini. Priložnost za osvojitev slalomskega kristalnega globusa bo imela slovenska šampionka v soboto.  
Začetek prodaje vstopnic za EuroBasket 2013 v ponedeljek
15.03.2013
Nestrpno pričakovana prodaja vstopnic za EuroBasket 2013 se začenja v ponedeljek, 18. marca 2013, ob 17.00. Prvi teden bodo na voljo vstopnice za finale, tekmo za 3. mesto in obe polfinalni tekmi 
Megla Tini Maze preprečila smukaški globus
13.03.2013
Slovenska šampionka Tina Maze je za las ostala brez malega kristalnega globusa v smuku. Pred zadnjim smukom sezone na finalu v Lenzerheideju je najboljša smučarka letošnje sezone v smukaškem seštevku le za točko zaostajala za Američanko Lindsey Vonn, ki je zaradi poškodbe predčasno zaključila sezono. Zadnji smuk je bil zaradi megle po večkratnih prestavitvah naposled odpovedan, tako da se je Tina morala zadovoljiti s skupnim drugim mestom v tej disciplini.  
10 zmaga v sezoni za Tino Maze
12.03.2013
Tina Maze je v Ofterschwangu zmagala desetič v sezoni, po tretjem mestu Mikaele Shiffrin pa ima zdaj pred velikim finalom v slalomskem seštevku pred Američanko sedem točk prednosti. 
Še smukaška zmaga za Tino Maze
02.03.2013
Tina Maze je danes zabeležila še smukaško zmago v letošnji sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju. Pred drugouvrščeno Ross je imela 39 stotink sekunde prednosti. 
Peter Prevc po bronu še srebrn
28.02.2013
Peter Prevc je po bronasti medalji tokrat osvojil srebro na veliki napravi.Zlato je zanesljivo pripadlo Kamilu Stochu. Prevc je bil drugi že po prvi seriji, ko je skočil 130,5 metra, Poljak Stoch pa meter dlje. Pritisk je zdržal tudi v drugi seriji, s 130,5 metra je odbil napad Andersa Jacobsena, ki je končal na tretjem mestu. 
Peter Prevc bronasti na svetovnem prvenstvu
24.02.2013
Peter Prevc je na srednji skakalnici v Italijanskem Predazzu osvojil bronasto medaljo.Prevc je bil že po prvi seriji s skokom, dolgim 102,5 metra, odličen peti, nato pa z zelo solidnih 98,5 metra napredoval za dve mesti.Zmaga je pripadla Andersu Bardalu iz Norveške ,drugi je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer.  
Jaka Hvala do prve zmage v karieri
14.02.2013
Slovenski smučarski skakalec Jaka Hvala je v Klingenthalu zmagal prvič v karieri. Drugi je bil Japonec Taku Takeuči, tretji pa Avstrijec Gregor Schlierenzauer. Peter Prevc je po 9. mestu v prvi seriji na koncu osvojil 7. mesto, nove točke so vknjižili tudi preostali trije skakalci - Jurij Tepeš je z 29. mesta skočil na 14., Matjaž Pungertar je dosegel uspeh kariere s 15. mestom, Kranjec je bil 18 
Ne le kulturni, temveč tudi športni praznik!
09.02.2013
Včeraj je bil poleg kulturnega tudi športni praznik v Sloveniji. Uspešen petkov dan, ki sta ga z drugima mestoma začela Tina Maze in Žan Košir, so pozno zvečer z uvrstitvijo na Olimpijske igra v Sočiju zaključili še hokejisti slovenske članske reprezentance. Vsem čestitke tudi iz strani SportForum Slovenija - Društvo za promocijo športa Slovenije. 
Risi premagali Beloruse
07.02.2013
Slovenska hokejska reprezentanca je na prvi tekmi kvalifikacij za olimpijske igre v ruskem Sochiu 2014, premagala izbrano vrsto Belorusije z 4-2. 
Nogometaši Bosne in Hercegovine boljši
06.02.2013
Selektor Srečko Katanec je drugi "mandat" na klopi slovenske nogometne reprezentance začel s porazom, saj je bila Bosna in Hercegovina v Stožicah boljša s 3:0. 
Tina Maze do naslova
27.01.2013
Tina Maze osvojila zmago v slalomu ter veleslalomsko drugo mesto na mariborskem Pohorju.  
Slovenci v polfinalu SP!
23.01.2013
Slovenska rokometna reprezentanca se je z zmago nad Rusijo uspela uvrstiti v polfinale svetovnega prvenstva v Španiji. Vsem rokometašem in strokovnemu vodstvu vse iskrene čestitke za zgodovinski uspeh slovenskega športa! 
Slovenski rokometaši suvereno v četrtfinale
22.01.2013
Slovenska rokometna reprezentanca je po odličnih predstavah v skupinskem delu,kjer je v 5 tekmah dosegla kar 5 zmag,suvereno uvrstila v četrt finale po tem ko je v osmini finala odpravila izbrano vrsto Egipta z 31-26. 
Andrej Jerman po nesrečnem padcu v Kitzbühlu prepeljan v bolnišnico
22.01.2013
Andrej Jerman je na prvem treningu smuka v Kitzbühlu padel in po prvotnih informacija od Avstrijskih medijskih kolegov utrpel močan pretres možganov. Andreja Jermana so z helihopterjem odpeljali v splošno bolnišnico v Innsbrucku.Prvi uradni trening je bil večkrat prekinjen zaradi slabe vidljivosti. Jerman se je na zloglasni Hahnenkamm podal s številko 36. Po padcu se je 34-letni Tržičan sprva pobral in skušal odmučati v dolino, nato pa je izgubil zavest, po čemur so mu nudili pomoč. 
Robert Kranjec tretji v Sapporu
19.01.2013
Robert Kranjec je osvojil tretje mesto v japonskem Sapporu. Po prvi seriji je sicer zasedal drugo mesto.V finalu sta bila tudi Jurij Tepeš in Peter Prevc,ki pa sta v finalni seriji izgubila kar nekaj mest. 
Rokometaši do tretje zmage
15.01.2013
Slovenska rokometna reprezentanca je proti Poljakom prišla do tretje zmage na svetovnem prvenstvu in si tako že praktično zagotovila preboj v drugi del tekmovanja.Naši rokometaši so premagali Poljake z 25-24. 
Tina Maze do prve zmage v superveleslalomu
13.01.2013
Tini Maze je v St. Antonu uspel zgodovinski dosežek, potem ko se je s sijajno vožnjo na superveleslalomu uvrstila v elitni klub alpskih smučark z zmagami v vseh disciplininah. Črnjanka je izkoristila odlične pogoje na progi, ki je bila sicer težka in hitra, s tehnično zelo zahtevnimi deli. 
Rokometaši pričeli z zmago
13.01.2013
Slovenska rokometna reprezentanca je svetovno prvenstvo v Španiji odprla s pričakovano zmago nad Savdsko Arabijo (32:22). 
Naši orli do ekipne zmage v Zakopanih
11.01.2013
Slovenski skakalci v postavi Jurij Tepeš,Robert Kranjec,Jaka Hvala in Peter Prevc so v ekipni tekmi prišli do zmage v Zakopanih.Kot drugi so končali Poljaki,kot tretji pa Avstrijci. 
Srečko Katanec novi selektor Slovenije
31.12.2012
Srečko Katanec je novi selektor Slovenske nogometne reprezentance so sporočili iz Nogometne Zveze Slovenije.Celotna pogodba in detajli nje, bodo po poročanju NZS razkriti v prihodnjih dneh. 
Tina Maze do tretjega mesta
30.12.2012
Tina Maze se je od starega leta poslovila z enajstimi stopničkami sezone in slalom na Semmeringu končala na tretjem mestu. Zdaj vodi tako v slalomskem kot skupnem seštevku svetovnega pokala. 
V Oberstdofru pričetek novoletna skakalne turneje
30.12.2012
Anders Jacobsen je s fantastičnim skokom v finalni seriji uvodne tekme novoletne turneje v Oberstdorfu preprečil zmago Gregorja Schlierenzauerja. Najboljši Slovenec je bil Jaka Hvala na 13. mestu. 
Tina Maze druga na veleslalomu
29.12.2012
Najboljša slovenska smučarka Tina Maze je na Semmeringu veleslalom končala na odličnem drugem mestu, s čimer je že decembra izenačila svoj lanski rekord po številu stopničk v eni sezoni.Tokrat je bila boljša le Anna Fenninger, ki je bila brez konkurence. Avstrijka je namreč na obeh progah dosegla najhitrejši čas in imela pred Črnjanko 1,10 sekunde naskoka. Na oder za zmagovalke se je povzpela še Francozinja Tessa Worley (+1,18). 
Tina Maze tretja še v slalomu
21.12.2012
Tina Maze je na slalomu v Areju osvojila 3.mesto in z tem še povečala vodstvo v skupnem seštevku.To je za Mazejevo že devetič letos da je na zmagovalnem odru. 
Tina Maze tretja v Areju
19.12.2012
Tina Maze je znova stopila na stopničke. Peti veleslalom v sezoni, ki je potekal v švedskem Areju, je končala na 3. mestu. Zmagala je Nemka Viktoria Rebensburg. 
Jakov Fak do drugega mesta na Pokljuki
16.12.2012
Jakov Fak je na Pokljuki v tekmi skupinskega štarta v biatlonu osvojil drugo mesto. 
Zmaga, zmaga, zmaga, zmaga Tina Maze do nove zmage v veleslalomu
16.12.2012
Tina Maze je svoj niz veleslalomskih zmag v letošnji sezoni svetovnega pokala podaljšala na štiri, saj je slavila tudi v Courchevelu. 
Rok Perko drugi na smuku v Val Gardeni
15.12.2012
Rok Perko je izkoristil spremenljive vremenske razmere in s štartno številko 35 prišel na drugo mesto na smuku v Val Gardeni. 
Tina Maze je v St. Moritzu dobila veleslalom
10.12.2012
Tina Maze je v St. Moritzu dobila tretji veleslalom v letošnji sezoni, potem ko je za 8 stotink sekunde ugnala drugouvrščeno Viktorio Rebensburg. Lindsey Vonn je bila 27. 
NZS potrdil: Stojanović ni več selektor
10.12.2012
Slaviša Stojanović ni več selektor slovenske nogometne reprezentance, so potrdili z Nogometne zveze Slovenije, s katero je Ljubljančan sporazumno prekinil pogodbo. 
Jakov Fak do zmage v Hochfilznu
08.12.2012
Jakov Fak je v Hochfilznu z dvema zgrešenima streloma zmagal na zasledovalni tekmi na 12,5 km. To je njegova druga zmaga v svetovnem pokalu. 
Olimpija proti Himkiju dosegla tretjo zmago v sezoni
08.12.2012
Košarkarji Uniona Olimpije so v devetem krogu Evrolige po fantastičnem zaključku ugnali Himki (74:72) in se od domačih navijačev poslovili s tretjo evroligaško zmago.Evroliga, 9. krog, skupina A:UNION OLIMPIJA - HIMKI MOSKVA 74:72 (13:19, 21:12, 16:19, 24:22) 
Tina Maze druga na superveleslalomu
08.12.2012
Tini Maze je na superveleslalomu v St. Moritzu zmanjkalo 37 stotink, da bi se pridružila elitnemu klubu petih smučark, ki so zmagale v vseh petih disciplinah alpskega smučanja. Hitrejša je bila Lindsey Vonn. 
Tini Maze zmaga še na superkombinaciji
07.12.2012
Tina Maze je v St.Morizu prišla do tretje letošnje zmage in se tako utrdila v vodstvu skupnega seštevka v svetovnem pokalu.Črnjanka je 14. zmago v karieri napovedala že v superveleslalomu, na katerem je nekoliko presenetljivo dosegla najhitrejši čas. V slalomu ni prav nič popuščala, saj je tudi v tej vožnji vse smučarke pustila za seboj. Obe preostali Slovenki sta osvojili točke za svetovni pokal, Ilka Štuhec je bila 24., Vanja Brodnik pa 28. 
Mariborčani končali Evropsko ligo
06.12.2012
Nogometaši Nk Maribora so zaključili Evropsko sezono v Evropski ligi z izkupičkom 4 točk.V šestem in hkrati zadnjem krogu so gostili Lazio, ki jih je rutinirano premagal z 1-4. Libor Kozak je zadel v 16. minuti, ko je po lepi globinski podaji Hernanesa lobal Jasmina Handanovića. Na 0:2 je z glavo povišal branilec Radu, izjemni Floccari pa je v 38. minuti kronal hitro akcijo gostov za 3-0.Obleganje Handanovićevih vrat se je v mrzlem Ljudskem vrtu nadaljevalo tudi v drugem polčasu, vrhunec pa je bil v 51. minuti, ko je Floccari krenil s sredine, preigral vso obrambo in matiral še Handanovića. V 84. minuti je Marcos Tavares izpeljal lepo akcijo, se sprehajal po kazenskem prostoru Lazia in dosegel častni zadetek. 
V sredo naslednji SportForum!
02.12.2012
V sredo, 5.12.2012 ob 18. uri bo v Kristalni palači BTC City Ljubljana na sporedu še tretji SportForum v letu 2012. Tokrat bo voditelj Anže Bašelj (Šport TV) gostil številne priznane sogovornike, ki bodo skupaj z občinstvom sodelovali v razpravi o pravnih vidikih slovenskega športa. V ospredju bo predvsem pravno okolje, ki zadeva organizacijo (velikih) športnih dogodkov v Republiki Sloveniji, skupaj pa se bomo dotaknili tudi ostalih področij. Na prireditvi, ki je seveda povsem brezplačna, za vse udeležence pa smo v SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije pripravili tudi številna presenečanja, so svoj prihod že potrdili: mag. Drago Balent (Direktorat za šport RS), dr. Tone Jagodic (Olimpijski komite Slovenije), Sanel Konjević (NK Olimpija Ljubljana), Blaž Bolcar (Sportelement), Janez Bukovnik (Športna loterija d.d.), dr. Miroslav Žaberl (Ministrstvo za notranje zadeve RS), Gojko Zalokar (Timing Ljubljana / Ljubljanski maraton) 
Naši orli tretji v Kuusamu
01.12.2012
Slovenski skakalci so v Kuusamu po prvi seriji ekipne tekme svetovnega pokala vodili, na koncu pa osvojili odlično 3. mesto. Zmagala je Nemčija pred Avstrijo.Končni vrstni red: 1. NEMČIJA 1.104,1 točk, 2. AVSTRIJA 1.098,8 točk, 3. SLOVENIJA 1.064 4 točk, 4. NORVEŠKA 1.048,8 točk, 5. JAPONSKA 1.015,4 točk, 6. RUSIJA 938,9 točk... 
Tini Maze se na smuku ni izšlo po vseh željah
01.12.2012
Lindsey Vonn je po slabem začetku sezone vrnila udarec. Na prvem smuku sezone je zmagala z veliko prednostjo. Tina Maze je tokrat med poraženkami, saj je na 20. mestu zaostala več kot tri sekunde.Mazejeva je upala, da bo vsaj ponovila dosežke s treningov, ko je bila vedno med deseterico, toda smuči niso stekle. Že na prvem vmesnem času, po 34 sekundah, je bila 66 stotink počasnejša od Vonnove in je tudi kasneje na vseh odsekih izgubljala. Komaj je premagala reprezentančno kolegico Ilko Štuhec (23. mesto; +3,56). Vanja Brodnik je bila 40. (+4,61) in je ostala brez točk. 
Union Olimpija izgubila možnosti za preboj v drugi del Evrolige
29.11.2012
Košarkarji Uniona Olimpije so v 8.krogu Evrolige gostovali pri Grškem Panathinaikosu in izgubili z 80-72, ter tako izgubili tudi teoretične možnosti za preboj v drugi del Evrolige. Pri Ljubljančanih se je najbolj izkazal jaka Blažič z 17. točkami. PANATHINAIKOS - UNION OLIMPIJA 80:72 (17:11, 18:22, 27:16, 18:23) 
Tina Maze prva v Aspenu
25.11.2012
Tina Maze nadaljuje zmagoviti niz v veleslalomu z drugo zmago v sezoni.Na severno Ameriškem snegu v Aspenu, ki je tradicionalno veljal za neugodnega za naše vrsto let je Tina fantastično opravila z kompleksom.Slavila je z kar -0.90 sekunde prednosti.Z novo zmago pa je naša šampionka še povečala vodstvo v skupnem seštevku.Smučarska karavana se nadaljuje že jutri z ženskim slalomom.  
Smučarji v hitrih disciplinah odprli sezono
25.11.2012
Norveški smučar Aksel Lund Svindal je zmagovalec uvodnega smuka sezone v Lake Louisu. Od naših sta točke osvojila dva predstavnika. Andrej Šporn je bil 26., povratnik po poškodbi Andrej Jerman pa je na 30. mestu ujel eno točko. V nedeljo 25.novembra se nadaljuje sezona v Lake Louisu z hitrimi disciplinami še z superveleslalomsko tekmo. 
Skakalci vknjižili lep uspeh
25.11.2012
V drugi tekmi skakalne sezone na veliki napravi v Lillehammerju so naši orli pri skakali izjemen ekipni uspeh.V kvalifikacijah sta sicer izpadla Matjaž Pungertar in Jernej Damjan.Klub temu so na tekmi v finalno serijo prišli kar 4 naši skakalci. Jaka Hvala je končal kot 7., Peter Prevc 8.,Jurij Tepeš 9 in Robert Kranjec 18. 
Tina Maze navdušila še na slalomu
25.11.2012
Tina Maze je na drugi tekmi v slalomu letošnje sezone v Aspenu osvojila 3.mesto in tako še utrdila vodstvo v svetovnem pokalu.Tudi v slalomskem seštevku se je prebila na 3.mesto.SLALOM, Aspen Končni vrstni red:1. K. ZETTEL (AVT) 1:42,46 2. M. SCHILD (AVT) +0,67 3. T. MAZE (SLO) +1,81 4. M. HÖFL RIESCH (NEM) +1,93 5. M. PIETILAE-HOLM. (SWE) +2,15 6. L. DUERR (NEM) +2,87  
V Lillehammerju otvoritev skakalne sezone
24.11.2012
V Norveškem Lillehammerju je potekala otvoritev skakalne sezone.Uradni nastop v sezono je bil sicer včeraj v petek 23.novembra, ko je bila na sporedu tekma mešanih ekip v kateri so naši dosegli 7.mesto.Današnji sobotni program pa je postregel z posamezno tekmo v moški in ženski konkurenci. Od Slovencev je bil na 10. mestu najboljši Peter Prevc, Jaka Hvala je bil 17. Jurij Tepeš (41.) in Robert Kranjec (43.) pa se nista uvrstila v finale.V konkurenci žensk pa se je v finale uspelo uvrstilo vseh 6 naših dam.Na koncu je bila najboljša Katja Požun na 10. mestu. Maja Vtič je bila 13., Urša Bogataj 18., Eva Logar 20., Špela Rogelj 21. in Anja Tepeš 25. 
Nogometaši Maribora izgubili pri Panathinaikosu
22.11.2012
Nogometaši NK Maribor so se v 5.krogu Evropske lige na gostovanju pomerili z grškim Panathinaikosom in izgubili z 1-0. Odločilni gol za Panathinaikos je dosegel Vitolo v 67.min tekme in sicer izenajstmetrovke. Mariborčani so tako padli na 4.mesto v skupini in z tekmo pred koncem izgubili tudi možnost napredovanja iz skupine. 
Katastrofa Union Olimpije v Carigradu
22.11.2012
Košarkarji ljubljanske Union Olimpije so v 7. krogu Evrolige gostovali pri turškem Fenerbahčeju in vknjižili visoki poraz z 85:68. Kljub papirnati premoči Turkov od naših košarkarjev ni bilo pričakovati tako visokega poraza. V analizi tekme lahko ugotovimo, da je za visok poraz bila kriva predvsem nezbranost branilcev. KK Union Olimpija kljub porazu še vedno ohranja možnosti za nastop v drugem delu Evrolige. Evroliga, 7. krog: FENERBAHČE ÜLKER - UNION OLIMPIJA 85:68 (22:12, 21:14, 21:22, 21:20) Strelci: Bogdanović 19, McCalebb 13, Onan 12, Preldžić 11, Karaman 7, Batiste 6, Sato 4, Savas 4, Bremer 1; Page 23, Omić 13, Baynes 10, Prepelič 6, Blažič 4, Bubnić 4, Murić 4, Rupnik 2, Waters 2. 
Slovenija v skupini C
18.11.2012
Znani so nasprotniki slovenske košarkarske reprezentance v skupini C EuroBasketa 2013. To so Španija, Hrvaška, Poljska, Gruzija in Češka. 
Union Olimpija slavila proti Cantuju
16.11.2012
Košarkarji Uniona Olimpije so slavili v 6.krogu Evrolige proti italijanskem Cantuju. Zmaji so v Stožiški lepotici premagali Cantu z 81-79.Za Olimpijo je najbolj navdušil Jaka Blažič, ki je dosegel, kar 30 točk. Košarkarji Uniona Olimpije so tako dosegli drugo zmago v Evroligi in v izenačeni skupini A ohranili upanje za preboj v drugi krog tekmovanja. 
Krka brez možnosti v turškem Izmirju
14.11.2012
Košarkarji Krke so v 2. krogu pokala EvroChallenge visoko izgubili pri turški Pinar Karsiyaki in sicer z rezultatom 79:56. Za Krko je največ točk prispeval Dino Murič (16) in Domen Lorbek (12). Krka bo tudi naslednjo tekmo odigrala v gosteh, v torek, 20. novembra, bo gostovala pri Tofašu, ki je v tem krogu slavil (78:57) na Cipru. 
Slovenska nogometna reprezentanca klonila v Skopju
14.11.2012
Slovenska nogometna reprezentanca je klonila na prijateljski tekmi proti izbrani vrsti Makedonije z 3-2. Oba zadetka za našo reprezentanco je dosegel Nejc Pečnik. 
Risi osvojili Evropski izziv
11.11.2012
Hokejska reprezentanca Slovenije je osvojila turnir Evropskega izziva, ki se je odvijal v ljubljanskem Tivoliju. Naši risi so slavili na vseh treh tekmah in sicer so odpravili Italijo z 4-0, Francijo z 3-1, ter Avstrijo z 6-3 in tako osvojili turnir. Končni vrstni red : Slovenija 9, Francija 6, Avstrija 3, Italija brez točke. 
Union Olimpija izgubila proti Real Madridu
10.11.2012
Košarkarji Kk Union Olimpije so pred 8.000 gledalci v domači dvorani izgubili proti Realu iz Madrida z 76:89. Tako so tudi v 5. krogu ostali brez dveh točk in z 1 zmago ter 4 porazi zasedajo zadnje mesto v skupini A. Statistika: UNION OLIMPIJA - REAL MADRID 76:89 (18:21, 17:25, 22:22, 19:2) Page 22, Blažič 14, Baynes 11, Salin 9, Prepelič 6, Rannikko 5, Murić 4, Omić 3, Bubnić 2; Fernandez 18, Reyes 16, Carroll 14, Mirotić 13, Slaughter 11, Suarez 6, Rodriguez 5. Llull 2, Pocius 4. 
Tina Maze četrta v Leviju
10.11.2012
Tina Maze ostaja vodilna v skupnem seštevku tudi po slalomski preizkušnji na Finskem, kjer je na koncu osvojila četrto mesto. 
Tudi Ivo Daneu med ambasadorji EuroBasketa 2013
09.11.2012
Med ambasadorji doslej največje športne prireditve pri nas - EuroBasket 2013 je od danes tudi Ivo Daneu, ki je se je tako pridružil Radoslavu Nesteroviču in Petru Vilfanu. EuroBasket 2013, ki ga kot direktor vodi Aleš Križnar, je pred dnevi dobil tudi uradno maskoto, to je postal Lipko. 
Maribor izgubil v Londonu
08.11.2012
Nogometaši NK Maribora so v 4.krogu Evropske lige izgubili na gostovanju pri Tottenhamu 
Krkaši do prve zmage v Eurochallengu
06.11.2012
Košarkarji košarkarskega kluba Krka so v prvi tekmi Eurochallenge slavili zmago proti ekipi Michelin ETHA. 
Na 3. rojstni dan za nami 20. dogodek!
02.04.2012
V SportForum Slovenija - Društvo za promocijo športa Slovenije smo minuli ponedeljek, 26. marca 2012 praznovali tri leta delovanja organizacije, v kateri smo doslej pripravili natanko 20 prireditev z različnimi športnimi tamatikami. Ob zadnji prireditvi v BTC City Ljubljana, na kateri je bil znova v ospredju slovenski tenis, smo gostili številne priznane sogovornike, v družbi katerih smo bili skupaj priča konstruktivni razpravi o iizivih slovenskega tenisa na področju infrastrukture ter odnosov z javnimi zavodi za šport ter občinskimi upravami. 
Ob praznovanju tretjega rojstnega dne SportForum o slovenskeem tenisu
18.03.2012
V ponedeljek, 26. marca 2012 s pričetkom ob 18.30 se bo v BTC City Ljubljana (kongresna dvorana Mercurius - SiTi Teater) zgodil že drugi SportForum o slovenskem tenisu, na katerem se bomo skupaj v razpravi tokrat dotaknili izzivov na področju teniške infrastrukture v Sloveniji, pa tudi vloge slovenskih občin in javnih zavodov za šport pri izgradnji, vzdrževanju in trženju teniške infrastrukture. Ravno v ponedeljek v SportForum Slovenija praznujemo svoj tretji rojstni dan, druženje v preddverju se bo pričelo po zaključku teniškega SportForuma (po 20. uri). Za Vas pripravljamo tudi vrsto presenečenj.  
Tudi SportForum o KK Union Olimpija za nami
28.02.2012
Minuli ponedeljek se je v ljubljanskem poslovno-trgovskem središču BTC City Ljubljana odvijala prva letošnja prireditev v organizaciji SportForum Slovenija – Društva za promocijo športa Slovenije, ki je tokrat se dotaknil ključnih priložnosti KK Union Olimpija. Janez Rajgelj (direktor KK Union Olimpija), Rašo Nesterovič (eden najboljših košarkarjev v zgodovini SLO košarke) ter Damjan Kralj (član UO KK Union Olimpija), to je bilo le nekaj gostov, ki smo jih gostili na tokratnem SportForumu, slednjega pa je vodil priznani novinar časnika Finance, Novica Mihajlovič.  
V ponedeljek 3. Slovenski košarkarski forum
14.02.2012
Prihodnji ponedeljek, 20. februarja ob 19. uri, bo v ljubljanskem poslovno-trgovskem središču BTC City Ljubljana (kongresna dvorana Mercurius – SiTi Teater) na sporedu že tretji Slovenski košarkarski forum, ki ga pripravljamo v SportForum Slovenija – Društvu za promocijo športa Slovenije. Tokrat se bo beseda dotaknila prihodnosti in ključnih izzivov v delovanju KK Union Olimpija, na odru pa bomo gostili številna priznana slovenska košarkarska imena. 
Srečno v 2012
03.01.2012
Leto 2011 je že nami, pred nami pa olimpijsko leto 2012, ko slovenski šport čakajo novi izzivi na najvišji ravni. V ekipi SportForum Slovenija – Društva za promocijo športa Slovenije Vam želimo uspešno, športno, zdravo in srečno let 2012! Mi bomo seveda znova z Vami, že konec januarja se znova srečamo na prvem SportForumu v letu 2012. SREČNO 2012  
Še ena uspešna prireditev za nami
03.12.2011
V sredo smo v Kristalni palači BTC City Ljubljana v SportForum Slovenija pripravili novo v nizu prireditev, tokrat je bil na sporedu 1. Slovenski hokejski forum. Matjaž Rakovec, Ernest Aljančič, Matjaž Sekelj, Slavko Kanalec, Tomaž Vnuk, Bogdan Jakopič in še mnogi drugi v skorajda dvourni razpravi postregli z mnogimi rešitvami ter spregovorili o izzivih, ki slovenski hokej na ledu čaka v prihodnjih mesecih, letih. V kongresni dvorani trenutno najvišje stolpnice v Sloveniji se je zbralo tudi več deset znanih hokejskih imen, ki so v razpravi sodelovali iz občinstva.  
1. Slovenski hokejski forum konec meseca!
03.11.2011
V sredo, 30. novembra 2011 ob 18. uri bo na sporedu nov dogodek v organizaciji SportForum Slovenija. Tokrat bomo priča 1. Slovenskemu hokejskemu forumu, ki se ga bo udeležil tudi predsednik uprave Zavarovalnice Triglav d.d. in predsednik Hokejske zveze Slovenije, Matjaž Rakovec. Prireditev se bo ob 18. uri pričela v Kristalni palači v ljubljanskem BTC City. Več informacij o dogodku sledi... 
Izrekamo iskreno sožalje družini Iztoka Puca
20.10.2011
Mednarodno športo javnost je danes šokirala žalostna vest. Boj z rakom je namreč v ZDA izgubila legenda jugoslovanskega rokometa – Iztok Puc. Naj spomnimo, Iztok se je na Floridi dalj časa bori z rakom na pljučih, ki se je nato razširil še na jetra, a bolezen je bila na koncu žal prehuda. V začetku meseca septembra smo v SportForum Slovenija v podporo Iztoku pripravili tudi dobrodelno licitacijo trenerke Rolanda Pušnika ter dresa slovenske moške reprezentance, ki ju je v vrednosti 1.000 EUR kupil ljubljanski župan Zoran Janković. Omenjeno akcijo smo pripravili skupaj z Dragano Jusupović ter Rolandom Pušnikom, ki jima gredo zasluge za izvedbo dobrodelnih aktivnosti v pomoč njunemu, danes žal že preminulemu rokometnemu prijatelju.  
Reportaža nocoj ob 20. uri na TV Arena!
11.10.2011
Nocoj ob 20. uri bo na televizijskem programu TV Arena na sporedu skorajda enourna reportaža s prireditve 3. Slovenski rokometni forum, ki smo jo v SportForum Slovenija pripravili na dan 5. september 2011. Če današnjega termina ne boste uspeli ujeti, bo reportaža na sporedu tudi v soboto in nedeljo ob 20:30! Vabljeni k ogledu! 
Tudi 1. Slovenski smučarski forum je za nami!
17.09.2011
V sredo smo v SportForum Slovenija organizirali še drugo prireditev v mesecu septembru. Kot smo nekajkrat že napovedali, smo bili priča 1. Slovenskemu smučarskemu forumu, ki se ga je udeležilo vrsto uglednih smučarskih strokovnjakov in drugih vodilnih delavcev v tej športni panogi. Prireditev, katero je vodil priznani radijski novinar Igor Tominec, je postregla s kar nekaj ključnimi spoznanji ter predlogi, sogovorniki so se med drugim tudi strinjali, med njimi tudi v.d. direktorica Smučarske zveze Slovenije, da samoprispevki tekmovalcev v A reprezentancah niso najboljša izbira. 
V sredo 1. Slovenski smučarski forum
11.09.2011
Le še nekaj dni nas loči od nove prireditve v naši organizaciji. Že v sredo (14. september 2011) bomo od 19. ure dalje priča 1. Slovenskemu smučarskemu forumu, na katerem se bomo dotaknili nekaterih aktualnih in strokovnih vprašanj s področja organizacije in marketinga v športnih panogah kot sta alpsko smučanje in smučarski skoki. Na tokratnem dogodku, ki se bo prav tako zgodil v Kristalni palači BTC City Ljubljana, bomo gostili številne ugledne smučarske strokovnjake in ostale vidne športne delavce v Republiki Sloveniji. Z nami bodo tako Tomaž Lovšee, Tone Vogrinec, Tone Jagodic, Primož Ulaga, Jernej Damjan, Uroš Okoren ter še številni drugi ugledni obrazi slovenskega športa. Prireditev se bo pričela ob 19. uri, na njej bomo skupaj s pokrovitelji tokratnega dogodka pripravili tudi bogato nagradno igro, poskrbljeno pa bo tudi za bogato pogostitev po zaključku uradnega dela, ki se bo zgodila na veliki Zeleni terasi Kristalne palače BTC City Ljubljana. Povabljeni!  
Janković za Puca namenil 1.000 EUR
09.09.2011
V ponedeljek je bil na sporedu že 3. Slovenski rokometni forum, ki se ga je tudi tokrat udeležilo vrsto uglednih rokometnih obrazov. Prireditev je uspela, smernice za prihodnost so bile jasno postavljene, uspela pa je tudi dobrodelna licitacija za podporo bolni rokometni legendi – Iztoku Pucu. Trenirko Rolanda Pušnika ter dres slovenske moške reprezentance je na licitaciji za 1.000 EUR kupil prav ljubljanski župan Zoran Janković, ki je še enkrat več dokazal, da je velik človek ter velik prijatelj slovenskega športa! 
V ponedeljek povabljeni na 3. Slovenski rokometni forum!
03.09.2011
Že v ponedeljek bo na sporedu letna prireditev 3. Slovenski rokometni forum, vabimo Vas, da se nam ob 20. uri pridružite v Kristalni palači BTC City Ljubljana, kjer bomo priča odprti razpravi o položaju in novih izzivih slovenskega moškega rokometa. Z nami bodo: Zoran Janković (častni predsednik Rokometne zveze Slovenije), Stane Ostrelič (direktor RK Gorenje), Andrej Bauman (direktor RK Maribor Branik), Boris Denič (selektor slovenske moške reprezentance), Marko Obrstar (predsednik RK Riko Hiše Ribnica), Andrej Juratovec, Tomaž Tomšič, Metka Kocbek ter še številni drugi znani obrazi slovenskega rokometa. Po zaključku razprave bomo priča še nadaljevanju skupnega druženja na veliki Zeleni terasi Kristalne palače BTC City Ljubljana pod naslovom Laško Party! Povabljeni!  
Tudi z Zoranom Jankovićem o razmerah v slovenskem rokometu
31.08.2011
Slovenski moški rokomet je v minulih mesecih doživel številne spremembe in pretrese, ki so močno razburkali slovensko rokometno javnost. Prav zato bo po današnji seji skupščine Rokometne zveze Slovenije v ponedeljek, 5. septembra ob 20. uri (lokacija: Kristalna palača BTC City Ljubljana) na sporedu že 3. Slovenski rokometni forum - javna diskusija o trenutnih razmerah in novih izzivih slovenskega moškega rokometa, ki se jo bodo udeležila številna ugledna imena iz sveta slovenskega rokometa. 
Le še nekaj dni do 3. Slovenskega rokometnega foruma
28.08.2011

Že le 8 dni nas loči od prve jesenske prireditve v organizaciji SportForum Slovenija, ki se bo tokrat zgodila v novi kongresni dvorani v Kristalni palači BTC City Ljubljana. V najvišji slovenski stolpnici se bomo srečali v ponedeljek, 5. septembra 2011 ob 20. uri, ko bo na sporedu že 3. Slovenski rokometni forum.

Na tokratni letni prireditvi, kjer si v SportForum Slovenija želimo soočiti čim večje število nekdanjih in aktualnih rokometnih delavcev, igralk in igralcev ter drugih ljubiteljev rokometa, bo v ospredju znova stanje ter trenutne razmere v slovenskem moškem rokometu, ki je v minulih mesecih doživel precej sprememb in pretresov.

 

 

Septembra kar dve prireditvi, vabljeni!
05.08.2011
V mesecu septembru se v SportForum Slovenija znova »vračamo«, okrepljeni z nekaj novimi sodelavci, pa tudi z nekaterimi novimi projekti bomo prišli na dan. A seveda je na prvi vrsti še vedno organizacija razprav o športu, zato Vas že ob tej priložnosti vabimo, da se nam pridružite na kar dveh septembrskih prireditvah. 
Rekorden SportForum o slovenskem tenisu!
19.05.2011
V SportForum Slovenija smo v sodelovanju z Babolat Slovenija v torek pripravili svoj prvi SportForum v letu 2011, tudi tokrat v BTC City Ljubljana, na sporedu pa je bilo teniško dogajanje ter iskanje ključnih izzivov za prihodnost. Dogodek lahko označimo kot doslej enega izmed najboljših, priča smo bili izjemni razpravi, prav tako smo rekord podrli tudi v številu udeležencev - v kongresni dvorani Mercurius smo gostili 109 udeležencev! V imenu SportForum Slovenija bi se radi zahvalili prav vsem osrednjim gostom na prvi tovrstni teniški prireditvi v Sloveniji, voditelju razprave ter vsem udeležencem v kongresni dvorani. Zahvala gre tudi vsem partnerjem in pokroviteljem, ki so omogočili odlično izvedbo torkovega večera. 
SportForum o slovenskem tenisu
18.05.2011
Včeraj, 17.5. 2011 ob 19. uri je v kongresni dvorani Mercurius v Ljubljanskem BTC-Cityu potekal prvi slovenski SportForum o slovenskem tenisu. Prireditev je z nagovorom odprl predsednik teniške zveze Slovenije, g.Marko Umberger, samo razpravo pa je vodil in povezoval nekdanji slovenski Davis Cup igralec, g.Gregor Krušič, danes direktor podjetja Babolat Slovenija. Med osrednjimi gosti razprave so bila znana imena iz sveta tenisa, Blaž Kavčič trenutno naš najboljši teniški igralec , ki zaseda 79.mesto ATP lestvice, Maja Matevžič nekdanja vrhunska teniška igralka, ki danes uspešno vodi tenis klub Maja, Tina Križan prav tako nekdanja vrhunska teniška igralka in danes uspešna voditeljica športne šole tujih jezikov, g. Slavko Rasberger dolgoletni direktor ATP teniškega turnirja v Umagu, dr.Aleš Filipčič predsednik Strokovnega sveta Teniške zveze Slovenije in Blaž Trupej kapetan moške članske reprezentance.  
SportForum srečanje letos 4. jnnija v Izoli
06.05.2011
Medtem, ko smo lani v času Beach Masters 2010 na Ptuju v SportForum Slovenija pripravili 1. SportForum srečanje (piknik), ki smo ga začinili tudi z vodenim ogledom in degustacijo vin v Ptujski kleti ter ogledom finala turnirja v odbojki na mivki z VIP tribune, bomo letos znova pripravili tovrstno srečanje, ki je v prvi vrsti namenjeno vrhunskim športnikom, športnim delavceem, predstavnikom gospodarstva (pokrovitelji športnih institucij v Sloveniji), športnim novinarjem, poleg tega pa tudi vsem partnerjem, sponzorjem in sodelavcem SportForum Slovenija. S Ptuja se bomo tokrat preselili na slovensko Obalo, natančneje v Izolo (Simonov zaliv), odločili smo se tudi za spremembo termina, saj bomo tokrat srečanju priča v soboto, 4. junija 2011 s pričetkom ob 10. uri. Program družabnega dogodka bo sestavljen iz dveh delov, najprej se bomo skupaj z udeleženci odpravili na 3-urno panoramsko vožnjo s turistično ladjo po slovenskem morju, temu pa bo sledil še sam piknik, ki pa se bo odvijal v Tenis centru Marina Izola (Hangar bar), kjer ne bo manjkalo pijače in jedače.  
Maja prvi SportForum o tenisu
22.04.2011
V SportForum Slovenija smo znova aktivni, po dogovoru z nekaterimi zvestimi pokrovitelji (Luka Koper d.d., BTC d.d., Skupina Pivovarna Laško d.d., Renting d.o.o….) bomo z žal manjšo zamudo znova pričeli z organizacijo prireditev – razprav o športu, ki se bodo odvijale v kongresni dvorani Merucurius v BTC City Ljubljana.  
Srečno 2011 vam želimo v SportForum Slovenija
27.12.2010
Leto 2010 se hitro bliža svojemu koncu, zapomnili pa si ga bomo po številnih uspehih slovenskih športnic in športnikov na mednarodni sceni. Ljubiteljem nogometa se bo prav gotovo za vedno vtisnilo v spomin svetovno prvenstvo v JAR, na katerem so bili fenomenalni slovenski reprezentantje pod vodstvom selektorja Matjaža Keka za las oddaljeni od osmine finala, a si kljub temu prislužili zgolj čestitke in pohvale za svoje izjemne nastope proti reprezentancam kot so Alžirija, ZDA in Anglija. Letos odlični so bili tudi slovenski košarkarji, na reprezentančnem parketu smo bili Slovenci zelo blizu polfinala na svetovnem prvenstvu v Turčiji, a na koncu še vedno osvojili odlično 8 mesto na svetu. Po dolgem času si bodo leto 2010 zapomnili tudi košarkarji največjega slovenskega klubskega kolektiva – KK Union Olimpije, ki so letos kljub velikim finančnim in drugim težavam dobesedno leteli po evroligaškem parketu nove, imenitne dvorane ŠRC Stožice, ki sta s stadionom vred postavila nov mejnik v slovenski športni infrastrukturi. Prav na področju športne infrastrukture se je v letošnjem letu zgodilo veliko pozitivnih prelomnic, po dolgih letih so svoj modernejši stadion dobili v Kopru in Ajdovščini, tudi v ostalih mestih pa je bilo prav tako veliko pozitivnih premikov in še jih bo tudi v prihajajočem se letu 2011. 
V ponedeljek z Jankovićem in sogovorniki o navijačih
05.11.2010
V minulih mesecih je bilo že veliko prilitega črnila o dogajanju naslovenski navijaški sceni, pred časom smo bili priča tudi izgredom nanovozgrajenem stadionu v Stožicah, ki je utrpel tudi materialno škodo. Ravnonasilje na nogometnih igriščih je bilo vzrok, da se je v Sloveniji na velikopričelo govoriti o t.i. »zakonu o navijačih«, ki ga pripravljajo na Ministrstvuza notranje zadeve RS. Kdo so navijači, kakšen je njihov položaj dandanes, sebomo spraševali na naslednjem forumu v organizaciji SportForum Slovenija, ki gapod pokroviteljstvom BTC City Ljubljana pripravljamo vkongresni dvorani Mercurius (kjer »domuje« tudi SiTi Teater). Na prireditvi podnaslovom »Slovenski navijač: od huligana do gledališčnika?«, ki se jo lahkoudeležite tudi vsi ljubitelji športa... 
Rekorden forum o rokometu
28.10.2010
Na prireditvi Slovenski rokometni forum, ki smo ji bili priča minuli ponedeljek, se je razprava »vrtela« predvsem okrog vprašanja pravičnega sojenja rokometnih sodnikov pri nas, slišati pa je bilo tudi mnenje, da je slovenski rokomet danes v vojni, nekateri pa predlagajo mešane sodniške trojice, ki bi lahko privedlje do bolj poštenega, pravičnega in ne-koruptivnega sojenja, ki se dogja že tudi v tekmovanjih mladih. 
Leta 2013 EP v košarki na Slovenskem?
16.10.2010
Kot strela z jasnega je udarila vest, da Italija umika svojo kandidaturo za organizacijo evropskega prvenstva leta 2013 v košarki, v boju za izvedbo te prireditve je bila tudi Slovenija, ki je z odločitvijo Italijanov tako ostala edina kandidatka za organizacijo prvenstva stare celine v košarki. Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije, so za umik kandidature Italijanov izvedeli prek spleta v petkovih večernih urah, poprej pa so kandidaturo že umaknile tudi Nemčija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina ter Češka. Na KZS se zavedajo, da vlada o tem vprašanju in na splošno o organizaciji EP veliko zanimanje, a odločili so se, da do uradnega obvestila FIBA Europe o tej zadevi KZS uradnih izjav zavoljo spoštovanja glavne evropske košarkarske organizacije ne more dajati. 
Odlična razprava na Slovenskem košarkarskem forumu
08.10.2010
V SportForum Slovenija smo v ponedeljek pripravili že drugi Slovenski košarkarski forum, ki se je tokrat dotaknil predvsem podmladka slovenske košarke ter razmer, v katerih na dan prihajajo novi košarkarski upi. Prireditev v kongresni dvorani Mercurius (BTC City Ljubljana) smo tokrat pripravili v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije, dogajanje pa je povezoval novinar TV Slovenija, Miha Mišič. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem sogovornikom na tokratnem srečanju (Roman Volčič, Matej Avanzo, Zoran Martič, Janez Drvarič in Tone Krump), zahvala pa gre tudi vsem zvestim pokroviteljem (BTC, Luka Koper, Spar Slovenija, Spalding, Tvojih 5 minut…). V mladi ekipi SportForum Slovenija pa smo po nekajdnevnem oddihu znova zavihali rokave, že 26. oktobra 2010 namreč prihaja Slovenski rokometni forum, na katerem bomo soočili mnenja vodilnih rokometnih delavcev v Sloveniji.  
Slovenski košarkarski forum je tu
29.09.2010
Po Svetovnem prvenstvu v košarki, na katerem je Slovenija osvojila odlično osmo mesto, v SportForum Slovenija pripravljamo že drugi Slovenski košarkarski forum. Odvijal se bo v kongresni dvorani Mercurius v BTC Ljubljana, v ponedeljek 4. oktober 2010, s pričetkom ob 18. uri. Tokrat se bomo spraševali predvsem o izzivih slovenske košarke na področju dela z mladimi, ki bodo v nekaj letih zastopali tudi barve slovenske članske košarkarske reprezentance. Tokratno prireditev (srečanje in razprava) bo vodil novinar Miha Mišič, v njegovi družbi pa bodo številni znani obrazi slovenske košarke. Prireditev pripravljamo v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije, za vse ljubitelje košarke pa je popolnoma brezplačna. Po zaključenem uradnem delu, v katerem bomo priča konstruktivni razpravi, bo sledilo še skupno druženje v bolj sproščenem vzdušju ob prigrizku in pijači. 
Prihaja košarka, sledi rokomet
23.09.2010
V SportForum Slovenija se že resno pripravljamo na nove prireditve, ki bodo odslej potekale v kongresni dvorani Mercurius znotraj BTC City Ljubljana. Že v ponedeljek, 4. oktobra 2010 s pričetkom ob 18. uri je na sporedu dogodek Slovenski košarkarski forum, ki ga bo vodil novinar TV Slovenija Miha Mišič. Že 26. oktobra pa se bomo dotaknili vprašanj iz slovenskega rokometnega sveta. Vabljeni k prijavi svoje udeležbe, z izpolnitvijo prijave s klikom na grafiko, ki se nahaja na desni strani spletnega mesta. 
Košarkarji v boj za 5. mesto na svetu
10.09.2010
Svetovno prvenstvo v košarki se v Turčiji bliža koncu. Slovenci se bodo danes ob 17. uri proti Španiji podali v boj za nedeljsko tekmo, ki bo odločala, kdo bo osvojil končno 5. mesto mesto na svetu. Varovanci Memija Bečiroviča so si po bolečem porazu proti Turkom bojda že opomogli ter bodo danes znova skušali prikazati tisto igro, ki jih je do tekme z domačini krasila v turškem Carigradu. 
Osvojite podpisane rokavice Dejana Zavca
24.08.2010
Obračun bo v soboto, 4. septembra. Zavec bo branil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF. Ptujčanu bo nasproti stal Poljak Rafal Jackiewicz, edini tekmec, ki mu je v profesionalni karieri prizadejal poraz. Vse, kar morate storiti je, da pošljete SMS-sporočilo s ključno besedo ZAVEC na številko 3000. Cena povratnega SMS-a je 0,49 evra. Izmed vseh poslanih SMS-ov bomo izžrebali dobitnika Zavčevih rokavic in še dva, ki bosta prejela vstopnico za ogled dvoboja v novi stožiški dvorani v Ljubljani. Nagradna igra bo trajala do 1. septembra do 12. ure. 
Slovenski košarkarji osvojili Stankovićev Memorial na Kitajskem
01.08.2010
Slovenska reprezentanca je po težkem finalnem boju proti Avstralcem drugič v zgodovini turnirja osvojila prestižno trofejo. Po četrtkovem porazu so varovanci Memija Bečirovića tekmece tokrat ugnali z 71:60, najboljši strelec pa je bil Sani Bečirović z 20 točkami. Slednji je bil skupaj z Goranom Dragićem izbran v prvo peterko turnirja, medtem ko je član Phoenixa postal tudi MVP turnirja.  
V soboto pestro SportForum dogajanje na Ptuju!
23.07.2010
Minulo soboto se ja na Ptuju, natančneje na golfišču Ptuj odvijal SportForum Piknik, na katerega smo v mladi ekipi društva povabili vse sodelavce, partnerje, pokrovitelje, dosedanje udeležence ter nenazadnje tudi vrhunske športnike. Z nami so tako bili Helena Javornik, Raša Sraka, Samo Miklavc… Za celotni program se moramo v SportForum Slovenija zahvaliti za podporo Ptujski kleti, ki je udeležence sprejela na ogledu vrhunske vinske kleti v središču Ptuja, zahvala pa gre tudi Golfu Ptuj, ki je udeležence na pikniku sprejel v odličnem vzdušju prireditvenega prostora. Za poslastico celotnega programa pa so si prisotni lahko ogledali še finale turnirja Beach Master 2010 ob Ptujskem jezeru na VIP tribuni ter uživali v odličnem vzdušju in predstavah v odbojki na mivki.  
Navijajmo za slovenske nogometne ase v JAR-u!
07.06.2010
Slovenski nogometni Slovenski nogometni reprezentanti so dopoldne po dolgem poletu iz Frankfurta pristali na letališču v JAR, kjer se bodo že v nedeljo ob 13.30 pomerili na prvi tekmi drugega svetovnega prvenstva za Slovenijo, ko jim bodo nasproti stala reprezentanca Alžirije. Četa Matjaža Keka je pripravljena na veliko tekmovanje ter na velik izziv, to so dokazali tudi na petkovi prijateljski tekmi proti Novi Zelandiji, ki so jo odpravili z izidom 3:1. 
Zaključil se je 19. SOF!
27.03.2010
V petek se je v Portorožu s slavnostno podelitvijo nagrad zaključil 19. Slovenski oglaševalski festival, ki ga je v treh dneh obiskalo prek 800 udeležencev. Velike nagrade za najboljša dela v posamezni skupini so prejela naslednja dela: v skupini Film televizijski spot »Orto Muziq, Orto Štala!« agencije Luna TBWA (oglaševalec: Simobil), v skupini Tiskani oglasi oglas »Fool Moon« agencije Grey Ljubljana (oglaševalec: Arcadia Lightwear), v skupini Plakati plakat »Trnfest« agencije ZEK (oglaševalec: KUD France Prešeren), v skupini Neposredno trženje embalaža »Poli pate« agencije Futura DDB (oglaševalec: Perutnina Ptuj), v skupini Korporativna oglasna sredstva delo »Zdravstveno stanje podjetja« agencije Endemit (oglaševalec: Vzajemna), v skupini Internetno in mobilno oglaševanje spletno mesto »Trkajmo s Trkajem« agencije Pristop (oglaševalec: Jeruzalem Ormož VVS), v skupini Radijski oglasi oglas »Je šla Poli čez cesto« agencije Futura DDB (oglaševalec: Perutnina Ptuj), v skupini Inovativne oblike komuniciranja »Inovativni mestni stil« agencije Saatchi & Saatchi (oglaševalec: Toyota Adria), v skupini Celostne oglaševalske akcije akcija »Zaposlili smo slona« agencije Futura DDB (oglaševalec: Perutnina Ptuj) in v kategoriji Dogodki dogodek »Planica, svetovna rekorderka« agencije Pristop (oglaševalec: Ljubljanske mlekarne). 
SportForum "Izzivi slovenske odbojke" je za nami!
19.03.2010
V SportForum Slovenija smo v sredo, 17. marca 2010 pripravili svoj sedmi SportForum, ki se je odvijal v elitnem ljubljanskem hotelu Austria Trend Hotel. Priča smo bili zelo zanimivi razpravi, ki jo je povezoval uveljavljeni športni novinar Radia Slovenija, Boštjan Reberšak. Na "forumu" smo gostili kopico uglednih sogovornikov kot so: mag. Ivanka Mihelčič (ACH d.d.), Mitja Koželj (OK Nova KBM Branik Maribor), Igor Dolinšek (Odbojkarska zveza Slovenije), Tjaši Artnik Knibbe (nekdanja odlična odbojkarica, danes novinarka časnika Dnevnik), Rok Satler (eden najboljših slovenskih odbojkarjev) in Jadranska Jezeršek Turnes (avtorica knjige Uspešne sponzorske strategije). Po zaključku razprave smo izžrebali tudi dobitnike praktičnih nagrad, ki jih je prispevalo podjetje Bora d.o.o. ter prav tako tudi nagrajenca, ki sta domov odnesla dres in šal odbojkarjev ACH Volley z vsemi podpisanimi odbojkarji blejskega moštva. Foto utrinki z dogodka so na voljo v galeriji.  
Vabljeni na SportForum "Izzivi slovenske odbojke"
04.03.2010
V sredo, 17. marca 2010 pripravljamo v mladi ekipi SportForum Slovenija prav posebni dogodek, imenovan "SportForum", ki bo tokrat nosil naslov "Izzivi slovenske odbojke". Že iz naslova je razvidno, da bo v ospredju odbojka, skupaj z voditeljem dogodka Boštjanom Reberšakom (Radio Slovenija) se bomo dotaknili perspektive in izzivov slovenske odbojke, spregovorili pa bomo tudi o nekaterih problemih, s katerimi se dandanes odbojkarski "delavci" srečujejo.  
Odlični nastopi slovenskih olimpijcev na OI 2010!
04.03.2010
Olimpijske igre v Vancouvru bodo ostale v spominu Slovenk in Slovencev predvsem po dveh srebrnih kolajnah naše najboljše alpske smučarke Tine Maze ter, seveda, po prav tako fenomenalni, edinstveni in borbeni Petri Majdič, ki je v svetovni javnosti vzbudila izjemno pozornost po svojem neustavljivem pohodu na sam prestol v šprintu v tekih na smučeh, kljub izrednim bolečinam, ter na koncu osvejin bronom, pa je sveti kot diamant! Slovenci smo odlične rezultate dosegli tudi v biatlonu ter smučarskih skokih, kjer pa nam je do kolajne zmanjkalo nekaj športne sreče. 
Umrl je Miladin Ostojić
01.02.2010
V današnjih jutranjih urah je po petkovi možganski kapi umrl prvi mož nogometnega kluba Bonifika, Miladin Ostojić. Nogometaši Bonifike so se pred časom dvakrat borili za uvrstitev v prvoligaško konkurenco, kar pa jim ni uspelo, medtem ko so bila zadnja leta bolj kot ne zaznamovana s finančnimi težavami koprskega kluba, ki so bile krive tudi za izpad Bonifike v najnižjo ligaško tekmovanje. Miladina Ostojića smo v SportForum Slovenija gostili na otvoritvenem SportForumu 26. marca minulega leta, ko je bil poleg Mirana Pavlina, Aleša Čeha, Mitje Hlasteca in drugih med glavnimi sogovorniki v družbi voditelja dogodka, Dejana Obreza. V ekipi SportForum Slovenija izrekamo družini Miladina Ostojića iskreno sožalje.  
Vroča razprava o slovenskem alpskem smučanju
30.01.2010
V ponedeljek, 25. januarja 2010, je v Austria Trend Hotelu potekal šesti SportForum z naslovom »Alpsko smučanje-izzivi prihodnosti?«, ki se ga je udeležilo več kot 50 ljubiteljev smučanja. Glavni gostje so bili Andrej Jerman, Filip Gartner, Matjaž Šarabon, dr. Milan Žvan in Dušan Blažič, več kot dve uri dolgo debato pa je vodil legendarni Oto Giacomelli. Na začetku smo se dotaknili pričakovanj na bližnjih olimpijskih igrah, o katerih pa ni noben želel preveč govoriti, saj je značilno, da na največjih tekmovanjih zmagujejo nefavoriti. Matjaž Šarabon je bil najbolj konkreten in razkril ambiciozen cilj SZS v Vancouvru - dve kolajni! V nadaljevanju pa se je razprava prevesila na stran samih razmer v slovenski smučariji, od otroških selekcij dalje.  
Prvi SportForum v letu 2010 je že tu!
20.01.2010
Po kratkem premoru se v ponedeljek, 25. januarja 2010 vrača SportForum, ki bo tokrat na tapeto postavil alpsko smučanje! Z voditeljem Otom Giacomellijem (legenda slovenskega športnega novinarstva) in uglednimi gosti kot so Andrej Jerman (trenutno najbolj "vroč" slovenski reprezentant v alpskem smučanju), Aleš Gorza (slovenski reprezentant v alpskem smučanju), Filip Gartner (svetovno priznani trener, snežni kontrolor FIS), Matjaž Šarabon (poslovni direktor alpskih disciplin v okviru Smučarske zveze Slovenije), dr. Milan Žvan (dekan Fakultete za šport in velik poznavalec alpskega smučanja) ter Dušan Blažič, ki opravlja funkcijo vodje tekmovalne službe pri Elanu, bomo v predvidoma poldrugi uri poskušali osvetliti stanje, žgoče probleme in realne perspektive slovenskega alpskega smučanje iz zornega kota sodobnih tendenc v tej zimskošportni vrsti. Zanimiva razprava se bo tradicionalno odvijala v Austria Trend Hotelu na Dunajski cesti 154 v Ljubljani (bivša Domina Hotel, v neposredni bližini stolpnice WTC), s pričetkom ob 18.00! Po zaključku "foruma", na katerem lahko vsekakor tudi sami sodelujete, ste vsi lepo vabljeni še v hotelsko restavracijo&bar na pogostitev in nadaljevanje skupnega druženja v bolj sproščenem vzdušju. Kot je že v navadi, bomo v sodelovanju s podjetjem Parking d.o.o. tudi tokrat poskrbeli za brezplačno parkiranje v garažni hiši WTC, ki se nahaja pod samim hotelom. Udeležba na dogodku je seveda povsem brezplačna in namenjena vsem ljubiteljem športa! Za konec naj izpostavimo še nagradno igro ,v kateri boste lahko sodelovali vsi udeleženci dogodka ter si z nekaj sreče priigrali kopico privlačnih praktičnih nagrad! Veselimo se našega srečanja ter Vas obenem prosimo, da svojo udeležbo predhodno prijavite na telefonsko številko 051/262-407 ali na elektronski naslov info@sportforum.si! Naj se sliši glas športnikov! 
Prednovoletno srečanje SportForum Slovenija
16.12.2009
Danes smo v SportForum Slovenija pripravili prednovoletno srečanje v restavraciji B2 v Ljubljani, ko smo se še zadnjič v tem letu srečali z dosedanjimi partnerji, pokrovitelji, pa tudi s številnimi zunanjimi sodelavci. V tej priložnosti bi se radi zahvalili izvrstni restavraciji B2, ki nam je pomagala pri izvedbi omenjenega srečanja ter nas pogostila z zelo okusnim kosilom. Dogodka se je med drugim udeležil tudi eden največjih, če ne največji športnik v zgodovini Slovenija, g. Miroslav Cerar, ki je tudi član izvršnega sveta Olimpijskega komiteja Slovenije.  
Pogovarjali smo se z generalnim direktorjem Direktorata za šport
28.11.2009
V SportForum Slovenija smo se v četrtek pogovarjali z g. Rajšter Markom, generalnim direktorjem Direktorata za šport RS na Ministrstvu za šolstvo in šport RS, Markom Rajštrem. Spodaj si lahko preberete celotni intervju, v katerem smo želeli priti do konkretnih odgovorov, komentarjev na trenutno dogajanje v slovenskem športu. 
Podpora s strani Direktorata za šport RS!
27.11.2009
V včerajšnjem dopoldnevu smo se v SportForum Slovenija znova srečali z generalnim direktorjem Direktorata za šport na Ministrstvu za šolstvo in šport RS. g. Rajšter Markom. Najprej smo z g. Rajštrom pripravili krajši intervju, ki ga bomo objavili v teku petkovega popoldneva, v nadaljevanju pa smo spregovorili še nakj besed o možnosti skupnega sodelovanja. Na Direktoratu za šport RS smo prejeli izjemno podporo in pohvale za vse naše aktivnosti.  
Za nami je Sporto 2009!
26.11.2009
V torek se je v Portorožu zaključila mednarodna konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu - Sporto 2009, ki se lahko znova pohvali z izjemno udeležbo! Na konferenci smo se znova predstavili tudi v SportForum Slovenija, znova tudi s svojim razstavnim prostorom. Tokrat smo se konference udeležili v še bolj množičnejšem številu, udeležila se nas je skupina kar štirih vodilnih preddstavnikov društva (Matevž Brec, Andreja Drevenšek, Primož Šimon in Klavdija Goršek). S svojo predstavitvijo ter "izkupičkom" s konference smo precej zadovoljni, saj smo tik pred podpisom partnerstva/sponzorstva z nekaterimi uglednimi športnimi subjekti v Sloveniji.  
Postanite del SportForum Slovenija!
12.11.2009
V SportForum Slovenija se že s svetlobno hitrostjo pripravljamo na SPORTO 2009 - konferenco o marketingu in sponzorstvih v športu, ki bo potekala v Portorožu že 23. in 24. novembra 2009. V SportForum Slovenija pa Vas obenem vabimo, da se nam pridružite v društvu, postanite del nas ter se nam pridružite tudi pri izvajanju in pripravi projektov, ki so le v dobrobit slovenskega športa. Pridružite se nam tudi v socialnem omrežju Facebook, kjer se SportForum vsakodnevno predstavlja s svojimi novostmi, idejami... 
SPORTO konferenca se hitro približuje!
30.10.2009
V ponedeljek, 23. novembra 2009 se bo v Portorožu pričela dvodnevna mednarodna konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu - SPORTO konferenca, na kateri se bomo vnovič predstavili tudi v SportForum Slovenija! Konferenca, o kateri si lahko več preberite na spletnem naslovu www.sporto.si, bo tudi letos zajemala kopico izredno zanimivih predavanj ter okroglih miz, na katerih bodo nastopili številni priznani strokovnjaki iz sveta športnega marketinga in sponzorstev z vseh koncev Evrope! Tudi letos bosta nepogrešljiva dela konference tako SPORTO svečana večerja (po koncu prvega dne, v Hotelu Slovenija) kot tudi SPORTO Party, ki bosta vsak po svoje poskrbela za izjemne možnosti "networkinga" med udeleženci ugledne konference.  
Za nami odlični "košarkarski" SportForum!
26.10.2009
V mladi ekipi SportForum Slovenija smo minuli ponedeljek pripravili že svoj peti SportForum, ki se je tokrat dotaknil slovenske košarkarske reprezentance ter nosil naslov »Slovenska košarka – le koš do svetovnega vrha?«. Na SportForumu v Austria Trend Hotelu v Ljubljani, ki ga je vodil uveljavljeni televizijski komentator Miha Žibret, smo tokrat gostili številna znana košarkarska imena kot so Goran Jagodnik, Radovan Lorbek, Matej Avanzo, Walter Jeklin, Mik Pavlovič, Roman Volčič, Vlado Nachbar, Miro Župevc, Slavko Kotnik in še številne druge slovenske športne ikone.  
V ponedeljek pravi košarkarski spektakel!
13.10.2009
V ponedeljek, 19. oktobra 2009 bomo v Ljubljani priča prav posebnemu košarkarskemu spektaklu. V SportForum Slovenija pripravljamo namreč že peti SportForum (»forum«), ki bo nosil naslov »Slovenska košarka – le koš do svetovnega vrha?«. V SportForum Slovenija vabimo vse ljubitelje košarke, da se nam pridružite in tudi sami sodelujete v razpravi, ki se bo pričela ob 18. uri v Austria Trend Hotelu na Dunajski cesti 154 v Ljubljani (bivša Domina hotel, v neposredni bližini stavbe WTC).  
SportForum Slovenija in Košarka.si z roko v roki
13.10.2009
Pri spletnem portalu Kosarka.si so se z veseljem odzvali sodelovanju s SportForum Slovenija, v katerem smo se odločili, da v tem trenutku, morda celo odločilnem, pripravimo SportForum o košarkarskem jutri v Sloveniji. "Slovenska moška članska reprezentanca je naredila korak naprej napram prejšnjim evropskim prvenstvom, velik uspeh so zabeležile tudi mladinke, ki so se uvrstile v elitno skupino v Evropi. To je trenutek, ki ga košarka v Sloveniji ne sme zamuditi. Se pa je treba zavedati, da slovenska košarka ni le moška članska reprezentanca, temveč so to vsi, manjši, a še kako pomembni elementi, ki tvorijo celoten košarkarski mozaik.  
SportForum Slovenija že z novim "eventom"!
19.09.2009
Že v četrtek, 24. septembra 2009 je na sporedu naslednji v nizu "eventov" v organizaciji SportForuma Slovenija, tokrat pod imenom Sportforum, ki se bo v Austria Trend Hotelu na Dunajski cesti 154 v Ljubljani pričel ob 18. uri! Tokrat smo se v SportForumu Slovenija odločili pripraviti malce bolj "marketinško" zazanamovan SportForum, ki bo nosil ime "Kolajna - ključ do blagovne znemke?". V sodelovanju z Brand Business School bo dogodek vodil eden največjih strokovnjakov s področja blagovnih znamk v Sloveniji, Andrej Pompe, družbo pa mu bo v ospredju delalo še šest izredno zanimivih sogovornikov. 
V SportForumu Slovenija skozi poletje zelo aktivni
17.09.2009
V SportForum Slovenija smo skozi poletje "mirovali" z organizacijo dogodkov, kar pa ne pomeni, da smo bili vso poletje "na dopustu". Pridobili smo tako kar nekaj pomembnih sponzorjev, iskali nove izzive ter na koncu koncev tudi pripravljali "podlago" za jesen. Na področju sponzorstev smo se dogovorili za sodelovanje z mulitimedijskim centrom MMC RTV Slovenija, ki bo "evente" SportForuma Slovenija podprl z medijskimi objavami.  
Slovenski mladi nogometaši pričenjajo z nastopi na evropskem prvenstvu
21.07.2009
Z otvoritveno tekmo med izbranima vrstama Ukrajine in Slovenije se danes pričenja evropsko prvenstvo v nogometu za nogometaše, stare do devetnajstega leta starosti. Varovanci Miloša Kostiča so z uvrstitvijo med najboljših osem reprezentanc do 19 let pripravili res prijetno presenečanje za slovenski nogometni prostor ter s tem dokazali, da se v mladinskih centrih slovenskih klubov dela v pravi smeri. V SportForumu Slovenija želimo slovenski mladi nogometni reprezentanci obilo uspeha ter sreče na evropskem prvenstvu v Donnecku ter si želimo, da bi jih pot ponesla čim dlje! 
Vabljeni v "teniški" Portorož!
19.07.2009
Jutri se bo v Portorožu začel glavni del teniškega turnirja v konkurenci WTA svetovne turneje, Banka Koper Slovenia Open 2009, ki se lahko letos pohvali z nastopanjem tudi prve teniške igralke sveta, Dinare Safine. Žal pa letos prvič v Portorožu teniških navdušencev ne bo mogla razveseljevati naša najboljša teniška igralka Katarina Srebotnik, ki se že dalj časa ubada s poškodbo rame. Poškodba je načrte prekrižala tudi koprski igralki Andreji Klepač, ki je prav tako v Portorožu vsaj na igriščih ne bomo videli. Na Obali bomo tako skozi ves teden priča pravemu teniškemu prazniku z nagradnim skladom 220 tisoč ameriških dolarjev, ki s seboj prinaša tudi številne spremljevalne prireditve kot so različni koncerti, zabava posvečena teniškim igralkam in še bi lahko naštevali. Skratka, v SportForumu Vas prijazno vabimo, da pridete v Portorož ter tudi Vi postanete del enkratnega teniškega "cirkusa".  
Vabimo Vas na pogovor o športu z Borisom Pahorjem
02.06.2009
V sodelovanju s Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani ter g. Ličen Simonom Vas v SportForumu Slovenija vabimo na izredno zanimiv dogodek v okviru Fakultete za šport – pogovor z Borisom Pahoerjem, častnim doktorjem Univerze v Ljubljani. V spomin na dogodke po 2. svetovni vojni in ob bok gostovanju razstave »50 let Slovenskih športnih iger« na Fakulteti za šport, Vas vabimo na srečanje in pogovor o športu, narodni identiteti in zamejstvu. Dragoceno darilo slovenski skupnosti konec petdesetih let je bilo sporočilo, »da se bodo mladi ljudje sami, posebej po svoje oddolžili spominu vseh, ki so izgubili sončno svetlobo, zato da bi mi danes ne tavali v temi«. Tako je razmišljal Boris PAHOR ob organiziranju Slovenskih športnih iger v Trstu in poudaril: »MLADINA, NAŠLA SI PRAVO POT!« Dogodek se bo zgodil v petek, 5. junija 2009 ob 16:30 na Fakulteti za šport v Ljubljani, natančneje v Veliki predavalnici! Vljudno vabljeni tudi Vi!  
Velenjčani novo rokometni državni prvaki!
30.05.2009
Rokometaši RK Gorenje iz Velenja so se z zmago v četrtek v koprski dvorani Bonifika proti domačemu Cimosu iz Kopra zapisali v zgodovino slovenskega rokometa kot šele tretji klub (po Celje PL in Prulah 67), ki se lahko pohvali z državnim naslovom. V četrtek smo bili v Kopru priča res razburljivemu dvoboju dveh trenutno najboljših rokometnih moških »teamov« v Sloveniji, ki sta ravno v zadnjem krogu 1. Mik lige odločala o naslovu državnega prvaka.  
Pogovarjali smo se z dr. Verdenikom
25.05.2009
V SportForumu Slovenija smo se pred dnevi pogovarjali z enim izmed največjih nogometnih strokovnjakov pri nas, dr. Zdenkom Verdenikom, ki je v eskluzivnem intervjuju za SportForum Slovenija predstavil svoje videnje nekaterih aktualnih dogajanj znotraj slovenskega nogometa. "Doktorja" nogometa smo sprašavali tudi po njegovem mnenju o trenutnem stanju v slovenskem nogometu kot tudi o nekaterih bolj specifičnih področjih kot je recimo večna "dilema", ali se odločati raje za razvoj igrišč z umetno ali naravno travo. Celotni intervju z dr. Verdenikom si lahko vsi zainteresirani pogledate na našem spletnem mestu, pod rubriko Videoteka. 
Vroča razprava o slovenskem rokometu!
23.05.2009
v SportForumu Slovenija smo v četrtek, 21. maja 2009, pripravili že tretjo okroglo mizo s tematikami iz sveta slovenskega športa, na kateri pa je bila tokrat razprava zasnovana na slovenskem rokometu in v ospredju je bilo vprašanje, ali se rokomet pri nas dandanes nahaja v krizi ali nasprotno, v ekspanziji! Skupaj z voditeljem okrogle mize Dejanom Obrezom ter kopico zvenečimi rokometnimi sogovorniki (Tomaž Jeršič, Aleš Jug, Mijo Zorko, Boris Denič, Tomaž Tomšič, Vojko Lazar, Rado Pantelič, Miro Požun, Goran Cvijič, Andrej Juratovec, Slavko Ivezič, Aleš Praznik, Branka Mijatovič, …) se je razprava v dvorani Austria Trend Hotela na Dunajski cesti v Ljubljani približala skoraj dvem uram. Priča smo bili res vroči, a hkrati konstruktivni razpravi, v kateri pa niso manjkali ne očitki na račun nekaterih sogovornikov, niti takšne in drugačne kritike delovanja nekaterih ljudi znotraj slovenskega rokometa. Veliko pripomb na delovanje nekaterih posameznikov je imel tudi eden izmed najizkušenejših rokometnih delavcev pri nas, Andrej Juratovec, ki se je v razpravi dotaknil tudi samega sojenja ter korupcije v njem, katere poskusov je bil pred leti kot sodnik deležen tudi sam, prav s strani osebe, ki jo ni želel imenovati, a kot je zatrdil, je bila v četrtek tudi z nami.  
Okrogla miza o slovenskem rokometu že v četrtek! Vljudno vabljeni!
15.05.2009
V SportForumu Slovenija Vas vkljudno vabimo že na tretjo izvedbo okroglih miz v naši organizaciji. Tokrat se bomo posvetili trenutnemu stanju v slovenskem rokometu, zato smo skupaj z voditeljem Dejanom Obrezom pripravili okroglo mizo z naslovom "Slovenski rokomet - kriza ali ekspanzija?", ki se bo odvijala prihodnji četrtek, 21. maja 2009 ob 18. uri v Austria Trend Hotelu na Dunajski cesti 154 v Ljubljani (bivša Domina hotel, desno od WTC-ja). V razpravi bomo tokrat gostili kopico rokometnih strokovnjakov, tako predstavnikov klubov, Rokometne zveze Slovenija, ZROPS-a, pa tudi samega selektorja moške članske reprezentance ter kopico predstavnikov vodilnih slovenskih medijev. Poleg brezplačne pogostitve po koncu razprave, smo v SportForumu Slovenija v sodelovanju z Odvetniško pisarno Toš tokrat pripravili tudi posebno akcijo, ko bomo vsakemu udeležencu dogodka omogočili brezplačno parkiranje v eni najvarnejših garažnih hiš v Ljubljani, garažni hiši WTC! Vidimo se prihodnji četrtek ob 18. uri v Austria Trend Hotelu! 
V četrtek znova vabljeni k sodelovanju na okrogli mizi!
21.04.2009
V četrtek, 23. aprila 2009 ste znova vabljeni v Austria Trend Hotel na Dunajski cesti v Ljubljani, kjer v SportForumu Slovenija organiziramo že drugo v nizu okroglih miz, tokrat se bomo posvetili vlogi medijev (predvsem televizije) ter vplivom recesije v slovenskem nogometu.  
Pogovarjali smo se z Zoranom Jankovičem!
29.03.2009
V SportForumu Slovenija objavljamo še enega v nizu video intervjujev, tokratni gost pred našo kamero je bil župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Jankovič. Kot vam je verjetno že znano, Mestna občina Ljubljana za poletje prihodnje leto obljublja otvoritev novega stadiona v Stožicah, ki bi poleg obnove bežigrajskega stadiona končno lahko rešil problematiko nogometne infrastrukture v prestolnici. Prav iz tega naslova smo se v SportForumu Slovenija odločili, da o trenutnih aktivnostih v povezavi s bodočim stadinom v Stožicah povprašamo ljubljanskega župana, g. Zorana Jankoviča.  
Otvoritvena okrogla miza je za nami!
28.03.2009
SportForum Slovenija je v četrtek, 27. marca, pripravil okroglo mizo na temo urejenosti nogometnih klubov, vzdušja ter obiska na stadionih, nogometne infrastrukture, dotaknili pa smo se tudi problema nizke medijske pozornosti slovenskemu nogometu, predvsem na programu slovenske javne televizije. V razpravo so se vključili še Miran Šubic (ND Triglav 2000), Simon Starček (Ministrstvo za šolstvo in šport RS), Aleš Remih (NK Olimpija) ter Aleš Kaučič, ki je zastopal barve reprezentančnega navijaškega kluba Slovenija Supporters.  
Otvoritvena prireditev SportForum Slovenija
20.03.2009
Prihodnji četrtek, 26. marca 2009 s pričetkom ob 18. uri bomo priča prav posebnemu, z nogometom zaznamovanemu družabnemu dogodku v organizaciji SportForuma Slovenija! Napovedujemo namreč otvoritveno prireditev prej omenjenega društva, ki si želi v prihodnosti s svojimi aktivnostmi predvsem osveščati slovensko športno javnost o pozitivnih plateh razvoja slovenskega športa kot tudi, na drugi strani, o težavah, s katerimi se dandanes vsakodnevno slovenski šport srečuje. »Kraj zločina« bo tokrat dvorana Janus v okviru Austria Trend Hotela na Dunajski cesti v Ljubljani, kjer se bo zbrala skoraj vsa slovenska nogometna »smetana«!  
Pogovarjali smo se s Tomažem Ambrožičem
19.02.2009
V SportForumu Slovenija objavljamo še enega v nizu video prispevkov, tokratni gost pred našo kamero je bil direktor podjetja S.V. - RSA d.o.o., Tomaž Ambrožič. V podjetju vsako leto pripravljajo iz leta v leto bolj uveljavljeno mednarodnu konferenco o marketingu in sponzorstvih v Športu z naslovom Sporto. Prav iz tega naslova smo se v SportForumu Slovenija odločili, da se s Tomažem Ambrožičem pogovorimo malce o rezultatih lanske kot tudi o načrtih za letošnjo, že šesto Sporto konferenco Poleg tega je beseda zašla tudi na področje trženja 1. slovenske nogometne lige ter nenazadnje tudi na stanje na področju sponzorstev ter trženja oglasnega prostora v času današnje svetovne gospodarske krize. Pogovor s Tomažem Ambrožičem si lahko ogledate v naši Videoteki.  
Pogovarjali smo se z Vasilijem Žbogarjem
10.02.2009
V SportForumu Slovenija smo v naši Videoteki pričeli z objavljanjem video vsebin na temo športa ter športnega marketinga v Sloveniji. Naš prvi gost je bil srebrni jadralec z zadnjih olimpijskih iger v Pekingu, Vasilij Žbogar. Zelo uspešni izolski jadralec je tako spregovoril o prihodnosti svoje kariere, poleg tega pa smo se dotaknili tudi njegovih marketinških pogledov. Video intervju si lahko ogledate s klikom na povezavo, ki jo lahko najdete v Videoteki.  
Sporto 08 je za nami!
20.11.2008
Konferenca o marketingu ter sponzorstvih v športu z imenom Sporto 08, ki je 17. ter 18. novembra potekala v Portorožu, je za nami. Ocenimo jo lahko brez dvoma z oceno 10, saj je ponudila tisto dodatno vrednost, ki jo pretekle izvedbe še niso.  
 
   
   
 

SportForum Slovenija

Društvo za promocijo športa Slovenije

Tel: ++386 (0)51 262-407
Fax: ++386 (0)5 630-67-01
E-mail:

 
   
   


©SportForum.si   Vse pravice pridržane